Kultúra

2011.07.08. 06:06

Egyenesen Németországból érkeznek a színészek

Érdekes társulat, melynek munkáját érdemes egész évben figyelemmel kísérni. Ez a megállapítás méltatja a szakma legrangosabb folyóiratának új számában a szekszárdi Deutsche Bühne Ungarn művészi tevékenységét.

Sz. Á.

Frank Ildikó igazgató joggal jelentette ki, hogy az észrevételnek kellő alapja van: hiszen a DBU nemcsak a megyeszékhelyen, hanem rangos nemzetközi találkozókon is elismerést vívott ki magának.

A romániai Bacău-ban a Der Kontrabass című produkcióuk nyerte el a legjobb előadás díját; majd Budapesten, a Rivalda Fesztiválon Lena Stamm vehette át a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést a Frau von früher című darabban nyújtott alakításáért.

– Bár június elejétől tart a nyári szünet, azért kisebb fellépéseink időnként vannak – folytatta Frank Ildikó. – Jómagam például Mecseknádasdra, egy német színházi táborba kaptam meghívást. Egy hónap múlva viszont megkezdődnek a próbák.

Elsőként az Óz, a nagy varázsló musical változatát tűzzük műsorra, utána pedig a salzburgi színházzal együttműködve adjuk elő a Raoul Wallenberg életéről szóló darabot. Ami a társulatot illeti, Lena Stamm és Pitz Melinda megválik tőlünk, helyettük két fiatal színművész érkezik hozzánk Németországból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!