Kultúra

2011.10.17. 15:56

Sikert aratott a Székely kórus Hévizen

A „Népek tánca, népek zenéje” címmel meghirdetett versenysorozatra a többszörös arany minősítésű Cikói székely kórus is meghívást kapott.

H. I.

A Hévízen lebonyolított megmérettetésen népdal-, nótacsokor és népitánc kategóriákban adtak számot felkészültségükről a szólisták illetve csoportok. Szinte az ország minden szegletéből érkeztek a fellépők, de megyénket csak a völgységi asszonyok képviselték, akik bukovinai székely szerelmes dalokat adtak elő.

Hardi András zsűrielnök a produkciót értékelve megjegyezte: Nagyon örül, hogy a cikóiak ilyen  hitelesen tolmácsolják, s őrzik őseik dallamait. Ugyanakkor külön kiemelte, megdicsérte az eredeti viseletüket.

Büszkeséggel töltheti el a Szabóné Gáncs Tünde művészeti vezető által irányított kórust, hogy a nap folyamán ők kapták a legmagasabb pontszámot, 139-et. A hévízi versenysorozat tovább folytatódik s az eredményhirdetés december közepén várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!