Kultúra

2014.03.15. 17:34

Egész nap fújták az ifjak a Trombitásnapon

Nem versenyre, hanem találkozóra hívták a fiatal zenészeket, a cél a tehetséges növendékek bemutatkozása volt.

H. E.

Fotó:

Trombitásnapot szervezett a Garay János Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola Liszt Ferenc Zeneiskolája és a szekszárdi Ifjúsági Fúvószenekari Alapítvány. Ágostonné Béres Kornélia tagintézmény-vezető a csütörtöki programmal kapcsolatban kiemelte, nem versenyre, hanem találkozóra hívták a fiatal zenészeket. A cél az volt, hogy lehetőséget biztosítsanak a tehetséges növendékeknek a bemutatkozásra, illetve szorosabbá tehessék a trombitát oktató tanárok kapcsolatát.

Ugyanakkor a legjobbakat különdíjjal jutalmazták. Az I. korcsoportban öt arany, két ezüst és két bronz fokozatú elismerést osztottak ki. A II. korcsoportban öt arany, három ezüst és három bronz fokozatú különdíj talált gazdára. A III. korosztályban két-két arany és ezüst minősítést ítéltek oda.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kocsis Dóra Kata teljesítménye arany fokozatú különdíjat érdemelt (Fotó: Mártonfai)
[/caption]

Bár IV. Tolna Megyei Trombitásnapként hirdették meg a programot, szomszédos megyék zeneiskolái is képviseltették magukat. Bonyhád, Dombóvár, Nagymányok, Paks, Szekszárd, Tamási és Tolna mellett Baja, Mecseknádasd és Pécsvárad fiataljai jöttek el. A zsűrit két trombitaművész, -tanár alkotta: Simai László, a Brass in the five rézfúvós kvintett tagja és Solymosi Péter, a Pannon Filharmonikusok szóló trombitása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!