Kultúra

2016.06.08. 10:45

Szülők, nagyszülők előtt mutatták meg tudásukat

Mészáros Andrea, Táborfi-Rónai Nóra, Valkai Csaba Csanád és Valkainé Daczó Eszter növendékei teltházas előadáson szerepeltek szombaton a Babits Mihály Kulturális Központban.

B.K.

[caption id="" align="alignleft" width="648"] A fiatal növendékek egy része Valkai Csaba Csanád, Mészáros Andrea és Valkainé Daczó Eszter társaságában (A szerző felvétele)
[/caption]

A PTE IGY Gyakorlóiskola Táncművészeti Tagozatának koncertvizsgáján a legeslegkisebbeket kivéve minden évfolyam szerepel, és fellépett Valkai Hanna Csenge, a Magyar Táncművészet Főiskola második évfolyamos növendéke is az Egyedül című koreográfiával. Az elsősorban szülőkből, nagyszülőkből, barátokból álló közönség több olyan produkciót is láthatott, melyekkel a táncosok sikert arattak országos versenyeken moderntánc, kortárstánc, mozdulatművészet és jazz tánc kategóriákban.

Az esemény ugyanakkor mindig jó alkalom arra, hogy elbúcsúzzanak a végzősöktől, és egyfajta számvetés is készüljön a tanévben végzett teendőkről. Így volt ez most is. Antus Györgyné köszöntőjében hangsúlyozta: a 25 érem mögött rengeteg munka, sok-sok áldozat és még több közös élmény van, amely segít a további kiemelkedő eredmények elérésében. Az öt arany, tíz ezüst, 8 bronz, egy különdíj és egy ezüst minősítés méltó elismerése a Táncművészeti Tagozaton történő magas szintű szakmai munkának.

A versenyző osztályok bejárták egész Magyarországot Keszthelytől Budapestig, és itthon is színesítették a város kulturális életét. Felléptek a Szekszárdi Szüreti Napokon, a Városi Majálison, a Pünkösdi Fesztiválon és a Városi Gyermeknapon. Bár az intézmény nem művészképző, évről, évre egyre több tanítvány orientálódik a professzionális képzés irányába. Diákjai felvételt nyertek a Magyar Táncművészeti Főiskola Klasszikus Balett Szakára, a Pécsi Gimnázium és Szakközépiskola Táncművészeti Szakára, egy diákjuk pedig már profi táncművészként dolgozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!