Kultúra

2016.11.07. 14:13

Sok emlék, élmény tört elő az alapítás 70. évfordulóján

Régi diákok, dolgozók és hozzátartozók is érkeztek a Kőrösi Csoma Sándor Székely Tanintézet alapításának 70. évfordulóján tartott megemlékezésre, melyet a Teveli Fiatalok Egyesülete szervezett november 5-re, szombatra.

K.B.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Jó hangulatú beszélgetés, anekdotázás kezdődött a könyvtárban (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A programok 5 órakor kezdődtek a helyi Római Katolikus Templomban, melyet Pál József teveli plébános celebrált a tanintézet egykori tanáraiért és diákjaiért. Ezt követően sétált át a közel 80 látogató az Általános Iskola Könyvtárába, mely egykor a tanintézet leányszállása volt. A könyvtárban Dr. Földi Imre – Földi István néhai igazgató fia – nyitotta meg a folyosón elhelyezett, a tanintézet életét bemutató fotókból, levéltári dokumentumokból álló kiállítást.

Az egykori direktor fia mellett Kisgyörgy Zoltán, a sepsiszentgyörgyi „Háromszék” székely napilap főmunkatársa és Ferencz Csaba, a Székely Nemzeti Tanács Országos Alelnöke is köszöntőt mondott. A Teveli Székely Kör két dallal, valamint Erős Árpád költeményével emelte az est fényét.

A hivatalos program utolsó részében Asztalos Zoltán, a Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének és a Teveli Fiatalok Egyesületének vezetője mutatta be a tanintézet történetéről szóló könyvét. A program után jó hangulatú, nosztalgikus beszélgetés vette kezdetét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!