Kultúra

2017.05.31. 12:27

Felfedezték az erdő értékeit

Fiataloknak rendeztek természetvédelmi versenyt a parkerdőben. A fák és a madarak voltak a középpontban.

Balázs László

A Würtz Ádám Általános Iskola és AMI természettudományos munkaközössége minden évben projektnapot rendez egy természethez kötődő nevezetes dátum kapcsán. Idén a madarak és fák napját kapták feldolgozandó témaként az osztályok. A háromnapos programsorozat felvezetéseként a Kaán Károly természetvédelmi versenyen megyei 2-3. harmadik helyezést elért tanulók hívták fel a figyelmet arra, miért fontosak a fák és a madarak. Majd Rehák Zsófia (6. b) elszavalta Az erdő fohásza című verset.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] A diákok érdeklődve hallgatták az érdekességeket (Beküldött fotó)
[/caption]

Hétfőn a város parkerdejébe látogattak el az alsósok, ahol a különböző állomásokon forgószínpadszerűen váltották egymást az osztályok – tájékoztatta lapunkat Gasparics László iskolaigazgató. Az erdei tornapályán a Gyulaj Zrt. szakembere mutatta be az állat- és növényvilág érdekességeit; a játszótéren ügyességi feladatokban mérték össze tudásukat; kézműves foglalkozáson pedig falapra festettek természetmotívumokat a gyerekek. Zárásként a művelődési házban Gemenc – az árterek világa című filmet nézhették meg a tanulók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!