modern idők

2017.08.02. 16:23

A kegyetlen valóságba helyezték Maugli történetét

A The Concrete Jungle Book (A betondzsungel könyve) című musical igen erőszakosra sikeredett.

A Rudyard Kipling híres regénye alapján készült darabban otthontalanok és menekültek próbálják túlélni a városi vadont. A brit író-rendező, Dominic Garfield fejében megszületett darab pénteken debütál az edinburghi Fringe Fesztiválon.

„A dzsungelben boldogulni próbáló vad fiú, Maugli történetét végiggondolva azonnal látni a hasonlóságot azokkal a fiatalokkal, akik otthontalanul, bonyolult lakhatási feltételek közepette próbálnak boldogulni az utcákon” – mondta Garfield, aki maga játssza Mauglit a darabban.

A produkció elkészítéséhez a stáb tagjai együtt dolgoztak a Centrepoint nevű jótékonysági szervezettel, és fiatal hajléktalanokkal beszélgettek, köztük néhány menekülttel is, akik elmesélték, hogyan jutottak el Szudánból egészen Londonig.

A darabban Maugli egy fiatal, otthontalan menekült, aki roskadozó háztömbök között kóborol, és kénytelen harcba szállni Lajcsi királlyal és a majmokkal, akik egy utcai bandaként jelennek meg a színpadon. A grime és rap betétekben bővelkedő musical olyan témákkal is foglalkozik, mint a kábítószer-használat és az utcai erőszak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!