Lakberendezés

2010.03.23. 16:26

Egy doboz táblafesték csodákra képes...

Falakon és bútorokon is jól mutathat, nem csak gyerekszobában.

BAMA

Üzenőfalat, komplett rajzfalat, vagy akár állandóan változó dekorációhoz való alapot is varázsolhatunk egyszerűen egy doboz táblafesték segítségével. Mivel fémre, falra, fára is felvihető, a lehetőségek száma végtelen. A már nem túl szép, de kedvelt régi szekrényt éppúgy ki lehet vele dekorálni, mint cserepeket, fiókokat, ajtókat.

A mosható festékréteg felhordása előtt meg kell tisztítani a felületet, de akár lealapozni is érdemes lehet. A zsírtalan, száraz felületre vastag ecsettel vigyük fel a festéket. Itt sem árt a precizitás: igazán egyenletes festést akkor kapunk, ha végig egy irányban húzzuk az ecsetet.

Festés után egy napot kell várni a száradással, és két nap múlva már rajzolni, írni is lehet rá, de azt fontos tudni, hogy az első egy hónapban csak száraz ruhával szabad letörölni, a vizes törlés még maradandó nyomot hagyhat a nem teljesen megkeményedett táblafestéken.

Akinek nem szimpatikus a hagyományos fekete-grafitszürke felület, az más színeket is választhat – már csak egy marék színes kréta kell, hogy igazán látványos és egyedi megoldásokat hozhassunk létre.

- Kreatív faltáblák a Lakáskultúra galériájában >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!