Lakberendezés

2010.09.27. 16:21

Madárvendéglő

Terített asztal szárnyas barátainknak.

BAMA

Remélhetőleg messze vannak még az igazán kemény fagyok, de már elkezdhetünk gondolkodni a szabadban élő madarak téli etetéséről. Fontos tudni, hogy ha egyszer valaki elkezdi a madarak etetését (az első tartós fagyok idején érdemes kezdeni) és egy adott helyre szoktatja a szárnyasokat, az a tél végéig rendszeresen adjon eleséget az állatoknak, és tartsa tisztán az etetőt.

Betartandó szabály még, hogy se kenyeret, se süteménymorzsát, se sózott szalonnát ne tegyünk az etetőbe; a sok só sok vizet kíván, a sütiben lévő vaj és margarin veszélyes a madarak emésztésére, a kenyér- és tésztadarabok pedig túl jó táptalajt jelenthetnek mindenféle kórokozóknak. A legjobb a tiszta, pirítatlan és kezeletlen napraforgómag, a búza, a különböző zöldségek és gyümölcsök.
Hogy mibe és hogyan helyezzük ki az eleséget, az elsősorban a kert/erkély/ablak adottságaitól függ, de kedvcsinálónak összeválogattunk néhány kedves darabot a Lakáskultúra Online galériájában>>>


-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!