balhé

2020.08.03. 12:01

Kilenc csomag kokaint találtak a brit királyi család egyik rezidenciáján

A királynő különleges testőrségének egyik tagját őrizetbe vették.

Britain s Queen Elizabeth II poses after confering the honour of a knighthood upon 100-year-old veteran Captain Tom Moore during an investiture at Windsor Castle in Windsor, west of London on July 17, 2020. - British World War II veteran Captain Tom Moore was made a a Knight Bachelor (Knighthood) for raising over £32 million for the NHS during the coronavirus pandemic. (Photo by Chris Jackson / POOL / AFP)

Forrás: Chris Jackson / POOL / AFP

Fotó: AFP

A rendőrség részletes információkkal nem szolgál, a brit sajtó azonban megszellőztetett néhány részletet azzal a botránnyal kapcsolatban, mely szerint a westminsteri Szent Jakab Palota (St James s Palace) egyik mosdójában kilenc csomag kokaint és ketamint talált az egyik személyi testőr.

A királynő különleges testőrségének egyik tagját őrizetbe vették.

A palota formális ünnepségek, állami látogatások helyszíne a mai napig, a királyi család két tagja, Alexandra és Anna hercegnő is rendszeresen használja – írja a Ripost alapján az Origo.

A lap a The Sun értesüléseire hagyatkozva azt írja, hogy az őrizetbe vett testőr azért került gyanúba, mert a palota azon részén, ahol a kábítószert megtalálták, ő volt szolgálatban az elmúlt napokban.

A rendőrség állítólag átkutatta a férfi kocsiját és lakását is, de további tájékoztatást nem adtak.

Állítólag a nagy mennyiségű kábítószert egy tisztószeres dobozban találta meg egy másik személyi testőr, aki riasztotta a felettesét, majd az illetékes hatóságokat.

A brit hadsereg szóvivője elmondta, hogy egy fiatalembert tényleg őrizetbe vettek II. Erzsébet személyi testőrségéből kábítószer birtoklás gyanúja miatt,

akit felfüggesztettek a munkavégzés alól és kábítószerteszt elvégzésére kötelezték

- írja a lap.

Borítókép: II. Erzsébet 2020 júliusában

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!