a várva várt

2020.08.06. 13:00

Végre visszatér a Bajnokok Ligája

A koronavírus-járvány miatt elrendelt öt hónapnyi szünet után folytatódik pénteken és szombaton a labdarúgó Bajnokok Ligája 2019/2020-as idénye; először a nyolcaddöntős párharcok márciusról elhalasztott visszavágóit rendezik meg zárt kapuk mögött.

Real Madrid's French coach Zinedine Zidane celebrates after the Spanish League football match between Real Madrid CF and Villarreal CF at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on July 16, 2020. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Gabriel Bouys

A legjobb nyolc között még négy hely kiadó, a negyeddöntőbe jutásért sorra kerülő meccseken pedig papíron a német bajnok és kupagyőztes Bayern Münchennek lesz a legkönnyebb dolga. Hansi Flick tanítványai a párharc első találkozóján – még február végén – 3-0-ra verték Londonban a Chelsea-t, így a szombati esti müncheni visszavágó csupán formalitásnak ígérkezik. A londoni Kékek szinte megoldhatatlannak tűnő feladat előtt állnak, Frank Lampard vezetőedzőnek ugyanis több meghatározó játékost, így az eltiltott Marcos Alonsót, valamint a sérüléssel bajlódó Pedrót, Cesar Azpilicuetát és Christian Pulisicet is nélkülöznie kell, közben pedig bokaproblémák miatt a brazil Willian szereplése is kérdéses.

Barcelona – Napoli

A másik szombat esti összecsapáson a Barcelona látja vendégül a Napolit, amely 1-1-es döntetlenre volt képes saját stadionjában a Lionel Messi vezette katalánok ellen. A házigazdáknál többen hiányoznak majd sérülés miatt, és közülük kiemelkedik a francia világbajnok védő Samuel Umtiti, míg a középpályásoknál a sárga lapjai miatt eltiltott Sergio Busquets-et, valamint az odavágón kiállított chilei Arturo Vidalt kell majd pótolni. A nápolyiaknál a combsérüléssel küzdő Lorenzo Insigne nem játszhat, de Gennaro Gattuso vezetőedző így is ütőképes együttest tud a Camp Nou gyepére küldeni.

Juventus – Lyon

Pénteken a sorozatban kilencedszer olasz bajnok Juventus fogadja Torinóban a francia Olympique Lyont, amely az első mérkőzésen meglepetésre 1-0-ra legyőzte a Cristiano Ronaldóval felálló olasz sztárcsapatot. Maurizio Sarri tanítványainak ugyanakkor papíron nem kellene, hogy gondot jelentsen a Lyon megverése, ráadásul a Juve a bajnoki cím bebiztosítása után az utolsó néhány Serie A fordulóban igyekezett pihentetni meghatározó játékosait, Ronaldo az utolsó meccsen már pályára sem lépett.

Manchester City – Real Madrid

Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt nyolcaddöntős visszavágó a Manchester City és a spanyol bajnok Real Madrid összecsapása lesz Angliában, ahol a Zinedine Zidane vezette madridiaknak 2-1-es hátrányból kellene fordítaniuk és kivívni a továbbjutást. A City a Premier League-ben nem tudott címet védeni, az FA Kupában pedig az elődöntőben vérzett el a későbbi győztes Arsenallal szemben, a Ligakupát viszont sikerült megnyernie. Josep Guardiola vezetőedző azonban egyértelműen célnak tűzte ki a BL megnyerését, de a pandémia miatt elrendelt kényszerszünet után új erőre kapó Real ellen még az előny birtokában sem lesz egyszerű dolga a Citynek. Guardiola ráadásul térdsérülés miatt nem számíthat a csapat támadójátékának fazont szabó Sergio Agüeróra, igaz, a madridiaknál szintén lesz kimaradó: Sergio Ramos piros lap miatt nem léphet pályára, Gareth Bale-t pedig Zidane hagyta ki a keretből.

A nyolcaddöntő visszavágói pénteken és szombaton is 21 órakor kezdődnek.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:

péntek:

Juventus (olasz)-Olympique Lyon (francia) 21.00 (az első mérkőzésen: 0-1)

Manchester City (angol)-Real Madrid (spanyol) 21.00 (2-1)

szombat:

FC Barcelona (spanyol)-SSC Napoli (olasz) 21.00 (1-1)

Bayern München (német)-Chelsea (angol) 21.00 (3-0)

Forrás: MTI

Borítókép: pénteken kiderül Zidane tovább mosolyoghat-e

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában