Tenisz

2022.08.09. 19:34

Serena Williams visszavonul a US Open után

A 23-szoros Grand Slam-tornabajnok Serena Williams várhatóan visszavonul a hónap végén kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokság után.

A torontói nyitókörben a spanyol Nuria Parrizas Diazt búcsúztató klasszis előzőleg mindössze egy tétmeccset vívott az idén, amikor kiesett a wimbledoni nyitókörben. Hétfői diadala után a szeptemberben 41 éves ex-világelső - aki jelenleg világranglista-helyezés nélkül áll - nyilatkozataiban arra utalt, hogy alighanem a US Open lesz az utolsó versenye.

Sose szerettem a visszavonulás szót, inkább úgy fogalmaznék, hogy távolodom a tenisztől. Pár éve befektetési társaságot alapítottam, 2017-ben megszületett a kislányom, jelenleg pedig zajlik a visszaszámlálás. Szeretnék az anyaságra összpontosítani, elérni a spirituális céljaimat, de az addig hátralévő heteket még maximálisan ki akarom élvezni 

- jelentette ki a négyszeres olimpiai bajnok.

Williams kifejtette, egy év kihagyás után nem állt készen júniusban Wimbledon megnyerésére, és nem tudja, hogy New Yorkra készen áll-e.

 "Sokan fantáziáltak arról, hogy győzök Wimbledonban aztán New Yorkban, és akkor megelőzőm a 24 Grand Slammel visszavonult Margaret Courtot az örökranglistán. Én viszont várhatóan nem díjátadón fogok elköszönni" - tette hozzá.

Az 1995-ben profinak állt szupersztár 23 GS-serlegét is beleszámítva 73 tornán diadalmaskodott, 2002 óta 319 héten át vezette a világranglistát - ezzel harmadik az örökrangsorban -, és ötszörös WTA-világbajnok. Nővérével, a még szintén aktív Venusszal 14 GS-tornát nyertek párosban, vegyespárosban még két Grand Slamen ünnepelhetett, s eddig 94,5 millió dollárt keresett.

Borítókép: Serena Williams (Glyn Kirk/ AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában