Kosárlabda

2022.12.28. 12:25

Doncic rekordot állított fel az NBA-ben

A Dallas Mavericks szlovén kosárlabdázója varázslatos játékkal harcolta ki a hosszabbítást a New York Knicks ellen, amelyet végül a csapata meg is nyert. Doncic egyéni csúcsot javított a szerzett pontok és a lepattanók terén, valamint a 60 pont klubrekord is, a Dallas Mavericks történelmében senki sem dobott még ennyit.

Luka Doncic a kosárlabda-Európa-bajnokság berlini negyeddöntőjében, 2022. szeptember 14-én

Forrás: AFP

Fotó: Oliver Behrendt

Luka Doncic 60 ponttal, 21 lepattanóval és 10 gólpasszal vezette sikerre a Dallast a New York ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) keddi játéknapján, a liga történetében még senki sem rukkolt elő ilyen statisztikával – írta meg az MTI. 

A liga történetének előző olyan tripla dupláját (három statisztikai mutatóban kétszámjegyű teljesítményét), amelyben legalább 50 pont és 20 lepattanó szerepelt, még a legendás Wilt Chamberlain szerezte 1968-ban. A 23 éves szlovén sztár nemcsak ezt a csúcsot döntötte meg, ugyanis ő lett az NBA legfiatalabb 50 pontos tripla duplát elérő játékosa, ezt a rekordot is Chamberlaintől „vette el”.

 Doncic és Chamberlain mellett a liga 1949-es alapítása óta csak öt további kosaras volt képes hasonló statisztikára, legutóbb James Harden 2019-ben.

A mérkőzés egyik érdekessége: a Knicks másodpercekkel a vége előtt 115–113-ra vezetett, ekkor a 23 éves Doncic büntetőt végezhetett el, amelyet szándékosan kihagyott, majd a lepattanót a szerencsének is köszönhetően sikerült begyűjtenie. A labdát azonnal visszadobta és így döntetlenre mentette a mérkőzést. Ezután jöhetett a hosszabbítás. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában