Európa-liga

2024.04.19. 09:20

Klopp már csak egy célt emleget a nyugdíj előtt (videó)

A labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool 1–0-ra nyert az Atalanta vendégeként, az elődöntőbe jutást azonban nem sikerült kiharcolnia. Az olaszok edzője, Gian Piero Gasperini szerint trófeát érdemelne a csapata az El-ben. A Liverpoolt irányító Jürgen Klopp gratulált az ellenfélnek, és a lefújás után az új célokról beszélt.

MW

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének Atalanta–Liverpool visszavágó mérkőzésén az olaszországi Bergamo stadionjában 2024. április 18-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Antonio Calanni

Az Atalanta olyasmit ért el, ami bármely csapatnak becsületére válna: egy kupasorozatban kiejtette a Liverpoolt. Az olasz gárda az Európa-liga negyeddöntős párharcában négy félidőből háromban jobbnak bizonyultak a hatszoros BL-győztes, angol bajnoki címért harcban lévő csapatnál. Ezzel az Atalanta fennállása során másodszor jutott egy nemzetközi kupasorozat elődöntőjébe, az 1988-as KEK-menetelés óta vártak Bergamóban ilyen sikerre.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének Atalanta–Liverpool visszavágó mérkőzésén az olaszországi Bergamo stadionjában 2024. április 18-án
Fotó: Antonio Calanni / Forrás: MTI/AP

Trófeát érdemelne az Atalanta

A Liverpool elleni visszavágón az Atalanta korán hátrányba került Mohamed Szalah tizenegyese után. Később a hazai csapat került fölénybe, és bár a második félidőben nem sikerült egyenlíteniük, végül teljesen megérdemelten, 3–1-es összesítéssel megnyerték a párharcot, és bejutottak a legjobb négy közé – olvasható az Origo oldalán.

Egy nagyszerű edzőt és remek csapatot ejtettünk ki. Szívvel-lélekkel küzdöttünk, és egy csodálatos nézősereg állt mögöttünk. Nagyon boldogok vagyunk, de holnaptól már a következő meccsekre koncentrálunk

– mondta lelkendezve Gian Piero Gasperini a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

– Sok felesleges tizenegyest hoztunk össze az idényben, a mostani büntető miatt azt hittem, hogy rossz napunk lesz. Ehelyett azonban fantasztikus teljesítményt tettünk le az asztalra. Gólokat kellett volna szereznünk, mert megtaláltuk a lyukakat a védelemben, ahogy Liverpoolban is. Többféleképpen lehet védekezni, mi a magas letámadást választottuk. Erősek voltunk, tartottuk velük a tempót – tette hozzá büszkén a 66 éves mester. Amikor arról kérdezték, ezt tartja-e pályafutása fénypontjának, így felelt:

– Én talán nem szerzek sok trófeát, de ez a menetelés szerintem érmet érdemelne. Természetesen mi is nyerni szeretnénk valamit, de nekem egy trófeával ér fel az, hogy mennyire egységes a csapatom. A szünetben megkérdeztem tőlük, mélyebben védekezzünk-e, de nem akartak. Mint mondtam, nekem az egy trófeával ér fel, hogy ugyanazt gondolják, amit én – árulta el az olasz edző, akinek csapata az Olympique Marseille ellen folytatja az elődöntőben. A csapatát nemzetközi kupameccsen utoljára irányító Jürgen Klopp elégedett volt a játékosai hozzáállásával, a német edző szerint kellő szenvedéllyel játszottak, de az első mérkőzésen túl nagy hátrányba kerültek, amit már nem sikerült ledolgozniuk.

A bajnokságra koncentrálnak

Bergamóban Mohamed Szalah percek alatt ledolgozott egy gólt a hátrányból, de a Liverpool nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. Szoboszlai Dominik kezdő volt a meccsen, a 66. percben cserélte le Klopp.

– Vegyesek az érzéseim, kiestünk, de boldog vagyok, mert tetszett, amit láttam, különösen a meccs elején. Ezt a párharcot nem itt veszítettük el, hanem hazai pályán. Egy célunk maradt, amiért küzdhetünk, egy sorozatban állunk még, ezért most teljes erőbedobással a bajnoki címre kell fókuszálnunk, mostantól ezt fogjuk tenni. Van pár napunk regenerálódni a Fulham ellen

– mondta el Klopp az Atalanta elleni meccs után.

A sajtótájékoztatón Klopp külön kiemelte Trent Alexander-Arnoldot, aki február óta először volt kezdő és 72 percet kapott – írta meg a Magyar Nemzet.

– Ha Trent Alexander-Arnold jobb állapotban van, tovább játszhatott volna, de már az is elképesztő, hogy egyáltalán pályára lépett. Egy idő után elfogyott az ereje – mondta el a német edző, aki kiemelte, hogy már csak egyetlen cél lebeg a szemük előtt.

– Ma nyertünk, elindultunk a jó úton. Szerettünk volna eljutni Dublinba (ott rendezik az El-döntőt – a szerk.), ám ez nem történik meg. A bajnokságra kell összpontosítanunk, mert egy sorozatban még versenyben vagyunk. Mindent beleadunk a sikerért – zárta gondolatait a német szakember.

Európa-liga, negyeddöntő, visszavágók

Atalanta (olasz)–Liverpool (angol) 0–1 (0–1)
továbbjutott az Atalanta, 3–1-es összesítéssel

AS Roma (olasz)–AC Milan (olasz) 2–1 (2–0)
továbbjutott az AS Roma, 3–1-es összesítéssel

West Ham United (angol)–Bayer Leverkusen (német) 1–1 (1–0)
továbbjutott a Bayer Leverkusen, 3–1-es összesítéssel

Olympique Marseille (francia)–Benfica (portugál) 1–0 (0–0, 1–0, 0–0) – 11-esekkel 4–2
továbbjutott az Olympique Marseille, 2–2-es összesítéssel, 11-esekkel

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában