Ország-világ

2004.10.27. 01:23

Átmeneti otthont építenek a BKV munkásszállójából

BAMA

Jövő januártól újra benépesül a XI. kerületben a BKV egykori munkásszállója. A fővárosi önkormányzat felújította a 14 szintes Kocsis utcai épületet, és elsősorban munkásoknak adja majd bérbe.

A szociálpolitikai és lakásügyi bizottság elnöke elmondta: olyan dolgozó emberek költözhetnek be a lakásokba, akik nem tudják megfizetni a bérleti díjakat. Ők most hajléktalanszállókon élnek. Ikvai Szabó Imre hozzátette, gyermektelen fiatal házasok bérelhetnek majd lakásokat hosszú távra. Azok is, akik más módon nem tudnak otthonhoz jutni. A helyi polgárok korábban több lakossági fórumon tiltakoztak a tervezett intézmény ellen. Attól tartanak, hogy az új lakók megzavarják majd a környék nyugalmát. A fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő épületről Újbuda vezetése keveset tud. Azt is másként: a Kocsis utcában közalkalmazottak és a fővárosi építkezéseken dolgozó munkások számára alakítanak ki apartmanokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában