Ország-világ

2004.10.31. 20:19

Az MVSZ a kettős állampolgárságért

A kettős állampolgárságról szóló népszavazást népszerűsítő nagygyűlést rendezett a Magyarok Világszövetsége vasárnap Budapesten, a Batthyány örökmécsesnél. A rendezvényen mintegy ötszázan vettek részt magyar lobogókkal.

BAMA

Többen fekete szalagot kötöttek a zászlókra, amelyek között feltűnt egy fekete trianoni zászló is. Az összegyűltek között a népszavazási részvételre felhívó és az igen szavazat leadását kérő szórólapokat osztottak szét.
A nagygyűlés szónoka, Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke azt mondta: a kettős állampolgárság "pártok feletti kérdés és összmagyar nemzeti ügy". Azt kérte a december 5-i népszavazás résztvevőitől, hogy az egészségügy privatizációjáról és a kettős állampolgárságról szóló referendumokon feltett kérdésekre egyaránt igennel szavazzanak. Az elnök elmondta: a magyar állampolgárság felajánlása a külföldön élő magyarok számára minden párt kötelessége lenne, és az SZDSZ ezzel ellentétes elképzelését "magyarellenesnek" nevezte. Ekkor a tömegből "pfujj!", valamint "hazaáruló!" kiáltások hallatszottak.
Az MVSZ elnöke felkérte a kormányt arra, hogy pénzzel támogassa a kettős állampolgárságról szóló népszavazásra felhívó kampányt. A rendezvényen megjelent Hegedűs Loránt, a Dunamelléki Református Egyházkerület volt püspöke, aki a kettős állampolgárság támogatására kérte a résztvevőket. A program estig a Magyarok Világszövetsége székházában folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában