Ország-világ

2004.10.27. 06:08

Fogyjon koplalás nélkül, egyen tésztát!

A tészta hizlal – hittük eddig. Most mégis egy olyan tésztadiétát ajánlunk, amelynek segítségével leadhatja a felesleges kilókat.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="252"] Finomak a tésztafélék, ráadásul serkentik a boldogsághormon termelődését
[/caption]A pasta – az olasz konyha egyik alapétele – garantálja a megfelelő szénhidrátbevitelt, gyümölcsökkel és zöldségekkel kombinálva pedig segít testünk anyagcseréjének szabályozásában. áadásul a tésztafélék finomak, és a boldogsághormon termelődését is felgyorsítják.

Napi étrend

Reggeli:
tojás, túró, sovány sajt kefirrel vagy joghurttal, retekkel, paprikával, paradicsommal, uborkával. Kerülje a szénhidrátot, a kenyeret, a péksüteményeket és a müzlit!
Tízórai, uzsonna: gyümölcsöt, rágcsálni való nyers zöldséget, energiában és tápanyagban dús, frissen préselt gyümölcsleveket fogyaszthat.

Ebéd vagy vacsora:
tésztaételt egyen. Mintaétrend-tippünk: hétfőn hosszúmetélt pulykahússal, kedden pennesaláta paprikával, szerdán szélesmetélt sonkával, csütörtökön orsótészta tonhallal, pénteken makaróni, szombaton pillangótészta virslivel, vasárnap spagetti gombával. Fontos, hogy se a tészta, se a hozzáadott feltét ne legyen több adagonként 4-5 dekánál. Az így lkészített ételek átlagosan
350 kalóriát, és mindössze 50 gramm szénhidrátot tartalmaznak. A másik főétkezés fehérjéből (sovány húsból, sajtból, tojásból, tejtermékekből) és zöldségből álljon. Ne egyen mellé burgonyát, rizst vagy kenyeret. Emellett nagyon fontos, hogy naponta legalább két liter folyadékot (ásványvizet vagy gyógyteát) igyon! Mérsékelje a kávé- és teafogyasztást, üdítőből még a diétás változatot se fogyassza!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában