Ország-világ

2004.10.29. 05:46

Fogyókúrázzon a feng shui szellemében!

Őz, tigris vagy elefánt? Határozza meg saját testalkata és tulajdonságai alapján, hogy ön melyik típushoz tartozik. A diétázás módját is ez határozza meg.

Árvay Tivadar

A feng shui tanításai szerint a test három fizikai alapelve: a mozgás, az anyagcsere és a struktúra. Ennek a hármasnak  harmóniáját alkattól függően más-más étrend tartja fent. Ez azt jelenti, hogy az egyes típusoknak különböző diéták felelnek meg. Leírásaink segítségével döntse el, hogy ön melyik csoportba tartozik a három közül.
Próbálja ki a feng shui diétát. Meglátja, ha az ön számára megfelelő fogyókúrába kezd, nem csak testileg, hanem szellemileg is felfrissül majd.

Őztípus:

Légies, karcsú testfelépítésű, gyors mozgású. Bőre hajlamos a kiszáradásra, irtózik a hidegtől, és bizony csikorognak az ízületei. Gyors felfogóképességéhez feledékenység társul, ingerlékeny és aggódó. Ha teheti, egy étkezést sem hagy ki, nem szeret éhezni. Gyenge pontok: Fejfájós, álmatlanságban szenved. Gond lehet a szívével és esetleg a vérnyomásával. Diétás mintaétrend: Reggeli: 2 szelet teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér zöldfűszeres vajjal. Tízórai: 1,5 dl cukor nélküli gyógytea vagy 2 dl zöldséglé. Ebéd: zöldség vajjal vagy olívaolajjal, 5 evőkanál gabona. Uzsonna: 2 dl joghurt, 3 dl gyógytea vagy 4 dl zöldséglé. Vacsora: friss zöldség vajjal vagy hidegen sajtolt olajjal, 5 evőkanál gabona.

Tigristípus:

Közepes testalkatú, mozgása nem túl gyors. Nem kedveli a meleget, könnyen megizzad. Bőre anyajegyekkel, szeplőkkel tarkított. Emésztése gyors, mindig éhes, rövid ideig tűri az éhezést. Emlékezete közepes, sokat mérgelődik, de jó szervező és remekül szónokol. Gyenge pontok: sok baja van a gyomrával, vérszegény, a szeme érzékeny. Bőre könnyen kap fertőzést. Diétás mintaétrend: Reggeli: 1,5 dl zöldséglé Tízórai: 1,5–2 dl hashajtó tea cukor nélkül vagy 2 dl zöldséglé és forróvíz-kúra. Ebéd: 2 dl zöldséglé melegítve. Vacsora: 2 dl húslé friss zöldfélékkel. késő Este: gyógytea cukor nélkül, szénsavmentes ásványvíz, forróvíz-kúra. A forróvíz-kúrához késhegynyi gyömbér-őrlemény is használható.

Elefánttípus:

Robusztus testal-katához erő és kitartás társul. Lassan mozdul, az emésztése sem gyors, ritkán éhes. Ha nem ér rá, nem eszik. A dolgokat lassabban érti meg, de sosem felejti el. Nem idegeskedik, nehéz felbosszantani. Aludni viszont bárhol és bármikor képes. Gyenge pontok: fájós a háta, gondjai lehetnek az ízületeivel. Súlyproblémái miatt cukorbetegségre hajlamos. Diétás mintaétrend: Reggeli: 1,5 dl zöldséglé, amit igen lassan, nyállal jól elkeverve kell meginni. Tízórai: 2 dl gyógytea cukor nélkül, zöldséglé és forróvíz-kúra (kevés gyömbérrel). Ebéd: 2 dl zöldséglé, esetleg levesnek felmelegítve. Uzsonna: 2 dl gyógytea, ásványvíz vagy zöldséglé. Vacsora: egy csésze húslé 1 evőkanál friss zöldfélével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában