Ország-világ

2004.10.26. 01:46

HÍRsáv

BAMA

Kent grófság és Bács-Kiskun folytatja
Aláírás Mádl Ferenc államfő jelenlétében hétfőn megállapodást írtak alá. A délkelet-angliai Kent grófság és Bács-Kiskun megye meghosszabbította együttműködését. A program csaknem másfél évtizedre nyúlik vissza, és
a királyi család is támogatja.

Közös német–francia kormányülés Berlinben
Hármas csúcs A német fővárosban tanácskoztak Gerhard Schröder kancellár és Jacques Chiraq francia államfő irányításával a két ország miniszterei. A megbeszélések után fogadták Recep Tayyip Erdogan miniszterelnököt. Ankara EU-s csatlakozását Berlin és Párizs is támogatja.

Az al-Kaida terroristái Boszniában gyakorolnak
Kiképzés Egy amerikai szakértő szerint Oszama bin Laden, az al-Kaida vezére terrorista sejteket vezet Bosznia-Hercegovinában. A kongresszus terrorizmus-munkacsoportjának vezetője, Yossef Bodansky közölte: a bagdadi ENSZ-főhadiszállás ellen tavaly elkövetett bombatámadás tettesei a boszniai Zenica városában gyakoroltak.

Putyin Ukrajnában az elnökválasztás előtt
Tévészereplés Öt nappal az ukrajnai elnökválasztások előtt Ukrajnába látogat Vlagyimir Putyin orosz elnök. Az államfő ma este a televízió élő adásában válaszol a nézők kérdéseire. A felmérések szerint a legtöbben azt firtatják, ha ukrán volna, Putyin kire szavazna.

Rakétarendszerek egy orosz szemétdombon
Összeszerelve Három hordozható légvédelmi rakétakrendszert találtak az oroszországi Asztrahany kikötőjének szemétlerakójában. Közülük az egyik teljesen összeszerelve, használható állapotban hevert a fémhulladék között. A rendőrség vizsgálata szerint a rakétarendszereket külföldre szánták eladni.

Al-Zarkavi büszkén vállalja a merényletet
Tömeggyilkosság A jordániai Abu Musszab al-Zarkavi terrorcsoportja elvállalta az iraki nemzeti gárda negyvenkilenc újoncának vasárnapi
kivégzését. Hétfőn Bagdad piacterén robbant egy pokolgép. A bomba megölt egy észt katonát, négy társát pedig megsebesítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában