Ország-világ

2004.10.19. 04:02

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Ókori lovasok A Közel-Keleten az ókorban élt lovas népek művészetéből nyílt kiállítás a Honvédelmi Minisztérium Hadtörténeti Intézete és Múzeuma aulájában. A múzeum időszakos kiállításai rendszeresen betekintést nyújtanak a magyar közönség előtt még ismeretlen emlékekbe. (vs)

II. kerület Ügyes kezek Hobbikiállításhoz keres bemutatható anyagot a Petőfi Művelődési Központ. A kerület lakóitól egyéni ötleteiken alapuló, egyedi technikával, eljárással készült műveket várnak november 10-ig. A beérkezett alkotásokból zsűrizés után ugyanebben a hónapban nagyszabású kiállítást rendeznek. (vs)

III. kerület Lakópark Óbudán Tízmilliárd forintos beruházással építenek felső kategóriájú lakóparkot a régi Goldberger-gyár területén.
A területen 570 lakás épül, közülük 15 úgynevezett loft (amerikai stílusú művészlakás) lesz. A lakások átlagára 350 ezer forint négyzetméterenként. (vs)

IV. kerület Hetven év Az újpesti polgári védelem hetvenéves fennállása alkalmából kiállítást rendeznek. Kérik azokat a kerületi lakosokat, akik dokumentumokat, relikviákat kölcsönöznének erre az időszakra, jelentkezzenek az István út 14-ben. (vs)

V. kerület Ásványgyűjtők Ma este gyűlnek össze és cserélik ki tapasztalataikat hasonló kedvtelésű társaikkal az ásványgyűjtő klub tagjai a belvárosi Aranytíz Művelődési Központban. A klubesten alkalom nyílik ritkaságok cseréjére is. (ka)

VII. kerület Háborús gránát A virágfölddel egy 100 milliméteres légelhárító lövedéket is a Rózsák terére szállítottak tegnap délután a virágkertészek. A tűzszerészek szerint a gránátot a helyszínen kell felrobbantani. A rendőrség a robbantás idejére lezárta a területet. (vs)

VIII. kerület LESZ GÁZ A Fővárosi Gázművek Rt. által körbeásott Teleki tér környékén, ahol néhány házban az elöregedett vezetékek miatt megszüntették, november 5-én adják vissza a gázszolgáltatást. (ia) 

IX. kerület Az emberi méltóságért Koncertet szervez a Magyar Hospice Alapítvány október 22-én 18 órától a Kálvin téri református templomban. Közreműködik Bodonyi Katalin, Csapó József, Jekl László, Szabóky Tünde és a Budapesti Bach Együttes. Vezényel: Ella István Liszt-díjas karnagy. (kg)

X. kerület Kórházfelújítás Jól halad a Bajcsy-Zsilinszky Kórház tízmilliárd forintos rekonstrukciója, s hónapokkal korábban befejeződhet a 2007 közepére tervezett határidőnél. Keresik a lehetőséget a címzett támogatásként a kormányzattól kapott összeg korábbi felhasználására, ugyanis ennek speciális szabályai vannak. (vs)

XI. kerület Ünnepi kiállítások A kerület két galériájában és számos közösségi házban nyíltak tárlatok a Magyar Festészet Napja alkalmából.
A Bartók 32 Galériában kortárs üvegfestészeti bemutató látható, a Karinthy Szalonban a klasszikus szentendrei festészet alkotásaiból nyílt kiállítás. (tt)

XII. kerület Néprajzi előadás A László Gyula Egyesület kedd esti vendége Harangozó Imre néprajzkutató lesz a hegyvidéki művelődési központban. A belépés ingyenes. (ka)

XIII. kerület LAKOSSÁGI FÓRUM Október 26-án 17 órától a Csata utcai általános iskolában a Szegedi út– Reitter Ferenc utca–Ambrus utca–Szent László utca által határolt terület rendezési tervéről lesz szó. (ia)

XIV. kerület BÉRLAKÁSOK A kerületi önkormányzat pályázatot hirdet a tulajdonában álló üres szociális bérlakások bérleti jogának elnyerésére. Beadási határidő: november 4. (nvzs)

XV. kerület Anyanyelvi konferencia Balassi Bálint születésének 450. évfordulója alkalmából a városházán anyanyelvi konferenciát rendeztek.
A Héttorony együttes megzenésített Balassi-verssel lépett
a közönség elé. (vs)

XVI. kerület Díszburkolat Október végén, november elején folytatódik az Erzsébet-liget felújítása. Díszburkolatot kap a színház előtti tér, növényeket telepítenek, pihenőpadokat helyeznek ki, és a közvilágítást is megfelelően kiépítik. (lma)

XVII. kerület Kényszerhelyzeti gyakorlat A Ferihegy 1 terminálon a katasztrófavédelmi hatóság, a polgári védelem hétfőre virradó éjjel gyakorlatot tartott. Az volt a cél, hogy összehangolják a katasztrófa esetén együttműködő szervezetek tevékenységét. (vs)

XVIII. kerület Ünnep a bölcsiben A Csibekas Bölcsőde fennállásának negyvenéves jubileuma alkalmából baráti találkozót rendeztek a jelenlegi és volt dolgozók, egykori bölcsődések és szüleik részvételével. (vs)

XIX. kerület Területátsorolás A képviselő-testület a Kőbánya-Kispest közlekedési csomópontot az eddigi városközponti és jelentős zöldfelületű intézményi övezetből a vegyes használatú közlekedési és intézményi övezetbe sorolta át. (vs)

XX. kerület Befektetőkre várva Környezetbarát ipari kis- és középüzemek telepítését reméli a kerület. A Duna-part mentén és a Helsinki út melletti övezet rendelkezik a telepítéséhez szükséges közművekkel. (vs)

XXI. kerület Még két nap Október 20-ig még elküldhetik irodalmi pályaműveiket az általános és középiskolások a Jó szenvedély? Rossz szenvedély? címen meghirdetett pályázatra a családsegítőhöz. (vs)

XXII. kerület Új járatok Meghosszabbítják az 58A autóbusz útvonalát, és 250-es jelzéssel a 41-es és a 150-es buszvonalakat összekötő időszakos járat indul. Az albertfalvai bevásárlóközpontot az 58-as járattal, a XI. kerület felől a 118-as jelzésű villamossal lehet majd megközelíteni. (vs)

XXIII. kerület Katasztrófaalap A kerület vis maior esetén gyorssegélyt ad, a legmagasabb összeg kétszázezer forint lehet. (vs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában