Ország-világ

2004.10.18. 10:38

Keresztül Pest megyén

BAMA

Aszód Értékhatár van Módosította a képviselő-testület az önkormányzat vagyongazdálkodási rendeletét, mivel az nem tartalmazta azt az értékhatárt, amely fölött csak versenytárgyalás alapján lehet értékesíteni az önkormányzat forgalomképes vagyonát. Az összeghatárt az ügyrendi bizottság javaslata alapjában 10 millió Ft-ban határozta meg a képviselő-testület. (vs)

Cegléd Nyert a pályázat A Pest Megyei Területfejlesztési Tanácstól a város elnyerte a déli városrész felszíni vízelvezető rendszeréhez szükséges támogatást. A közbeszerzési eljárás lefolytatása után várhatóan a jövő év tavaszán kezdődhet a kivitelezés. (vs)

Érd Nincs csatlakozás A város polgármestere nem írta alá a budaörsi kistérség többcélú társulási megállapodását. Érd álláspontja szerint a társulás tagjainak többsége figyelmen kívül hagyta, hogy e térség legnagyobb települése ez a város hatvanezer állandó és további hat-hétezer ideiglenes lakójával. (vs)

Gödöllő Felzárkóztatás A Damjanich János Általános Iskola 15 millió forintos támogatást nyert a foglalkoztatási és munkaügyi minisztérium pályázatán. Az iskola a hátrányos helyzetű tanulók integrációs felkészítésére használhatja fel a pénzt; a programot településközi együttműködéssel valósítja meg. (lma)

Pilisvörösvár Útépítés A Pilisvörösvár közigazgatási határáig a 10-es út építéséhez szükséges szakhatósági engedélyek elkészültek. Amint a tényleges építési engedélyezési eljáráshoz szükséges dokumentáció elkészül, a terveket a város lakossága is megismerheti. (vs)

Százhalombatta Ismerkedés a várossal A hét végén a város általános iskolásai a helytörténeti értékekkel ismerkedtek. Egy füzet útmutatásai szerint felkeresték a nevezetességeket, és közben különböző feladatokat oldottak meg. (vs)

Törökbálint Nemzetközi kapcsolat Két iskola sikerrel pályázott a Socrates/Comenius programra. A Bálint Márton iskola három tanára és tizenöt tanulója februárban két hétre Norvégiába utazhat. A Zi-
mándy Ignác iskola pedig három évig évente 6346 eurót használhat fel egy háromnyelvű európai mesekönyv megalkotására. (vs)

Vác Grafikai terv A Tragor Ignác Múzeum pályázatot hirdetett honlapja grafikai tervére. Cél egy színes, információgazdag, korszerű, egyszerűen kezelhető, komplex tartalmú, egyedi arculatot minden oldalán tükröző oldal megvalósítása. A pályázat beadási határideje: 2004. december 15. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában