Ország-világ

2004.10.25. 08:33

Kovács Zoltán ennél sikeresebben nem is térhetett volna vissza a lilákhoz

A két dobogós helyezett csapat számára az volt a találkozó nagy tétje, hogy melyikük képes lépést tartani a listavezető Ferencvárossal. Ehhez győzni kellett, és ez a vendég Újpestnek sikerült.

Lázár Lajos

A kezdés után a házigazdák beszorították ellenfelüket, a mérkőzés első perceiben az Újpest térfelén folyt a játék. A vendégek viszont az első ellentámadásukból gólt szerezhettek volna. A 6. percben Simek lefutotta a védőket, de közelről Csernyánszki kapusba vágta a labdát. Valamivel később Rajczi hibázott gólhelyzetben. Többet támadott a Debrecen, de az újpesti kontrák nagyobb veszélyt jelentettek kapura, mint a ha-zaiak kísérletei. A vendégek korán cserére kényszerültek, mert Rajczi combja meghúzódott. Helyére a 18. percben a Kínából hazatért Kovács Zoltán állt be, aki egy év után szerepelt ismét a magyar élvonalban. A 25. percben Vlaszák figyelmetlensége csaknem végzetes lett. Grósz hazagurította a labdát, az újpesti kapus könnyen tisztázhatott volna lábbal, de nem ezt tette, hanem kézzel ért hozzá. Ezért közvetett szabadrúgás járt a hazaiak javára az ötösről. Az Újpest valamennyi játékosa a gólvonalra állt, ám végül a legurított labdát Kerekes a sorfalba lőtte. Maradt a meddő hazai fölény, kissé elszürkült a mérkőzés, de a félidő hajrájában ismét lüktetővé vált a találkozó.

A második félidő újpesti góllal kezdődött. A 47. percben szöglet után Bükszegi fejese még kipattant Dombiról, de másodszorra már pontosabban célzott, és a kapu bal oldalába fejelt (0-1). Az 58. percben Kerekes lövését kiütötte Vlaszák, a labda Dombi elé pattant, de ő a kapu torkából mellé gurított. Két perccel később Halmosi szabadrúgását Sándor fejjel csúsztatta, a labda a felső lécen csattant. A 64. percben góllá érett a debreceni fölény. Sándor ívelt középre, és Kerekes 6 méterről fejjel a kapu bal oldalába továbbított (1-1). Óriási volt a Debrecen fölénye, ezért volt meglepetés, hogy mégis a vendégek szereztek újabb gólt. A 84. percben Erős átadását Kovács kapta, aki nehéz szögből, 10 méterről a kapus lába között jobb alsó sarokba gurított (1-2). A házigazdák mindent elkövettek, hogy megmentsék a mérkőzést, de a 89. percben Sándor, majd a 92. percben Leonardo is a kapufát találta el. Igaz, a két helyzet között az újpesti ellentámadás végén Kőhalmi bebiztosíthatta volna csapata győzelmét, Csernyánszki azonban bravúrral védett.

Edzői vélemények

Szentes Lázár: „A második félidőben jobban játszottunk, mint az Újpest. Elcsépelt, de nem tudok mást mondani, hogy a futballt gólra játsszák, és ebben most az Újpest volt jobb.” Mészöly Géza: „Nagyon fontos győzelmet arattunk. Ha lépést akarunk tartani a két bajnokesélyessel, akkor szükség van ilyen győzelemre. Szerencsénk volt.”

Korai csere

A mérkőzés 18. percében az Újpestben Rajczit Kovács Zoltán váltotta. A lecserélt csatár a következőt mondta a cseréről: „Egy rossz lépés után fájdalmat éreztem a combomban, alig tudtam járni. Az első vizsgálat húzódást állapított meg, ami két-három napos kihagyást jelent. Hétfőn következik egy alaposabb vizsgálat, remélem, nincs szakadás.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában