Ország-világ

2004.10.23. 13:11

MAFC: nyolc a cél

A tegnap esti Albacomp–PVSK mérkőzéssel megkezdődött a 74. férfi kosárlabda-bajnokság. A mezőny egyetlen fővárosi együttese, a MAFC-Új-buda vasárnap Pakson kezdi az idényt.

Teszler Vendel

Kangyalék belehúztak a sorsolásnál, hiszen a bajnoki címre egyöntetűen legesélyesebbnek tartott Atomerőmű SE otthonában kezdenek. A MAFC igazából egy hét múlva a Kaposvár elleni első hazai mérkőzésén szeretne meglepetést okozni.
– Bajnokverésre készülünk – árulja el Wenczel Kristóf, a klub ügyvezető igazgatója.
A nyári átigazolások alapot adhatnak a bizakodásra. A Debrecenből elcsábított amerikai bedobó, Ledon Green a magyar élvonal egyik legjobbja. Szintén komoly játékerőt képvisel a PVSK-tól igazolt szerb center, Mladen Gambiroza. Rajtuk kívül az irányítóként és bedobóként egyaránt bevethető Balogh Zoltán és Pojbics Szabolcs érkezett még Pécsről, illetve Sopronból.
– Úgy érzem, hogy sokat erősödtünk. Az előző idényt a 13. helyen zártuk, most egyértelműen a legjobb nyolc közé jutás a célunk. Greenre hárul majd a legnagyobb teher, s Gambiroza teljesítménye szintén meghatározó lesz. Mellettük csapatkapitányunktól, Kangyal Gergőtől és irányítónktól, Borisz Maljkovicstól várjuk a legtöbbet. A játékosok és az új szakvezetőnk, Saeed Armaghani között jó munkakapcsolat alakult ki. A fiúk rengeteget dolgoztak az elmúlt hetekben. Saeed csak edzőként új nálunk, hiszen több mint tíz évig kosárlabdázott a MAFC-ban. Igazi munkamániás, alapos, jól felkészült szakembernek tartom – mondja Wenczel Kristóf.
Az egyesület elöljárói azt remélik, hogy az új idényben többször telik majd meg a Gabányi László Sportcsarnok lelátója, mint az előző évad során. A vezetők szeretnék elérni, hogy a MAFC Kosársuli utánpótláskorú játékosai szüleikkel a hazai mérkőzések rendszeres látogatóivá váljanak. Ez alkalmanként több száz állandó szurkolót jelenthetne.

MAFC–Újbuda

Bajnoki címek: 1935–36, 1944, 1949–50, 1951, 1956, 1970, 1975. Előző idénybeli helyezés: 13. Játékoskeret: Ledon Green (3-as poszt), Balogh Zoltán (1-2), Borisz Maljkovics (szerb, 1), Pojbics Szabolcs (1-2), Halmosi Gergő (4), Sajni Balázs (4), Molnár András (2-3), Likár Péter (4), Mladen Gambiroza (5), Kangyal Gergely (2-3), Tóth Szabolcs (5). Edző: Saeed Armaghani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában