Ország-világ

2004.10.26. 11:20

Tart az egészségügyi sztrájk

Huszonkettő egészségügyi intézmény dolgozói sztrájkolnak a jobb bér- és munkafeltételekért. A reggel nyolctól délután négyig tartó munkabeszüntetésben első ízben vesz részt budapesti intézmény: a Heim Pál Gyermekkórház és a Budai Gyermekkórház.

BAMA

Három héten belül negyedszer léptek sztrájkba az egészségügyi dolgozók kedden reggel; az ország 22 betegellátó intézményében jelezték, hogy csatlakoznak az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ) akciójához. A szervezet szerint a sztrájkot mindaddig heti rendszerességgel folytatják, amíg nem sikerül megállapodni a kormányzat tárgyalódelegációjával.

Októberben háromszor - október 7-én, 15-én és 18-án – sztrájkoltak az egészségügyi dolgozók. Az EDDSZ adatai szerint a három akcióban összesen tizenöt ezren vettek részt, de több intézmény és civil szervezet is kék szalag kitűzésével jelezte szolidaritását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában