Ország-világ

2004.10.27. 06:37

Verekedés a Bodor utcában

Az elmúlt hét végén a BLSZ IB-osztályban félbeszakadt az Építők–KISE találkozó. Az 53. percben a vendégcsapat minden tagja lerohant a pályáról és az ügyvezetője védelmére kelt.

Szabó Tamás

Az Építők a szünetben 2-1-re vezetett a KISE ellen a Bodor utcában. A mérkőzést 50 néző figyelte, többségük a félidőben a büfé felé vette az irányt. Ott aztán volt, akit kiszolgáltak, s volt, akit nem. A KISE ügyvezetője, Csaplár Károly például hiába rendelt. – Két barátommal mentem be a büfébe, két sört és egy tonikot kértem – mesélte Csaplár Károly. – Tíz perc után sem kaptunk semmit, ekkor megkérdeztem a pult mögött álló hölgyet, hogy mikor kapjuk meg az italokat. Ő erre félvállról annyit válaszolt, hogy nem ér rá velem foglalkozni, mert poharakat mosogat. Újabb tíz percet vártam, s kikértem a panaszkönyvet. Beírtam, hogy a kiszolgálás minősége és a hölgy modora kritikán aluli, s ő nálam még takarítónő sem lehetne. Én ugyanis a vendéglátóiparban dolgozom. Miután Csaplár beírt a könyvbe, visszatért a mérkőzéshez, s az oldalvonal mellől figyelte a játékot. – Alig értem ki, mire hárman utánam jöttek. Az egyik keménykötésű odakiáltott, hogy „mit írtál te be...?!” Mondtam neki, jó, hogy kihoztad a könyvet, mert nem tettem el a főpéldányt. Kitéptem a lapot, s zsebre vágtam. Ezután oldalról kaptam egyet, s elvágódtam.

Az ütést követően Csaplár elveszítette az eszméletét, az orrából dőlt a vér. Csapata lezúdult a pályáról, fia, ifjabb Csaplár Károly, a gárda egyik hátvédje  apja védelmére kelt. Tömegverekedés tört ki az oldalvonal mellett. – Az ütést követő 15 percre nem emlékszem. A dél-pesti kórházba szállítottak, ahol csak a feljelentést követően adták ki a látleletet. Ismeretlen tettes ellen tettem feljelentést. Én még soha nem ütöttem meg senkit, s engem sem ütöttek meg.

Délegyházán lefejelték a bírót

A Pest megyei I. osztályban, a Délegyháza–Szigethalom derbi a 84. percben fejeződött be. Fazekas játékvezető 3-3-as állásnál kiállította a vendégek játékosát, Szalai Lászlót. A csatár elindult az oldalvonal felé, ám néhány lépés után visszafordult. A bíróhoz lépett, kipöckölte kezéből a piros lapot, s az arcába fejelt. Fazekas azonnal lefújta a meccset. Szalai ezt követően lesétált. Ekkor már saját társai lefogták, s a kispadhoz terelték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában