Ország-világ

2004.11.19. 12:19

A pénzügyminiszter és a főváros vezetőinek egyeztetése

Erőteljesen közeledtek az álláspontok Draskovics Tibor pénzügyminiszter és a fővárosi önkormányzat vezetésének péntek délelőtti egyeztetésén, s így remény van arra, hogy Budapest fő problémái 2005-ben megoldódnak.

BAMA

Kormánypárti politikusok elmondták, hogy a találkozón a fővárosi delegációban Demszky Gábor főpolgármester  mellett Vajda Pál (MSZP) főpolgármester-helyettes, Bőhm András  (SZDSZ) frakcióvezető és Aba Botond BKV-vezérigazgató vett részt.  Atkári János pénzügyi főpolgármester-helyettes nem volt jelen.

A megbeszélés eredményeként az önkormányzat várhatóan hozzájut  az önkormányzat az útfelújítások felgyorsításához és a BKV  működésének biztosításához szükséges állami támogatásokhoz.

Medgyessy Péter akkori kormányfő és Demszky Gábor főpolgármester  még májusban állapodott meg abban, hogy az állam jövőre minden egy  forintnyi önkormányzati forráshoz ugyanennyit biztosít  útfelújításra. A BKV pedig az ideinél nagyobb állami  tömegközlekedési normatívához jutott volna.

Miután az állami költségvetés tervezetében e korábban jelzett  támogatási keretnél kisebb összeg szerepelt, ezért a szocialisták  lobbizni kezdtek. Ennek eredményeként parlamenti frakciójuk olyan  módosító indítvány elfogadását támogatja, amellyel a költségvetés  100 milliárd forintos tartalékának ötödét felszabadítják az  önkormányzati szféra javára. A plusz forrásból jutna pénz a fővárosi  útfelújítások nagyobb támogatására és a BKV megemelt normatívájára.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában