Ország-világ

2004.11.15. 06:11

Az iraki haderőről dönt a Ház, és alelnököt választ

BAMA

Az irakban szolgáló katonák megbízatásáról hétfőn dönt az Országgyűlés. A beterjesztett határozati javaslat szerint az egységben szolgáló katonák 2005. március 31-ig maradnának Irakban. Az MDF-frakció feloszlása és újjáalakulása miatt alelnököt és jegyzőt is választanak. A demokrata fórum ismét Dávid Ibolyát jelöli.

A képviselők határoznak a lakásszövetkezetekről szóló törvényjavaslatról. A módosító indítvány lehetővé tenné, hogy a lakóközösség életét, nyugalmát súlyosan megzavaró rendbontókat megbüntethessék.
Elkezdődik a miniszterek feladat- és hatáskörének változására vonatkozó jogszabályok, törvények módosításának általános vitája.

A jogszabálytervezet az új kormány megalakulásával összefüggésben szükséges szervezeti és hatásköri változtatások közjogi kereteit jelöli ki.
Kedden folytatódik a költségvetési vita. Az MSZP 210, a Fidesz 204, az SZDSZ 90, az MDF 81 percben fejtheti ki álláspontját, a függetlenek 15 percben.

Szerdán délelőtt a kormány közművesítési politikájáról, illetve a „magyar nemzetpolitikáról” tartanak vitanapot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában