Ország-világ

2004.11.18. 19:38

Eredménytelen a Malév privatizációs pályázata

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. igazgatósága a csütörtöki ülésen eredménytelennek nyilvánította a Malév magyar nemzeti légitársaság privatizációs pályázatát. Közleményük szerint az egyetlen ajánlattevő, az Aviation Solution International konzorcium "nem tett eleget teljes mértékben a Malév privatizációs koncepciójáról szóló kormányhatározaton alapuló pályázati kiírásnak".

BAMA

Az ÁPV Rt. nem hozta nyilvánosságra, hogy az elvárások közül melynek, vagy melyeknek nem felelt meg az ajánlat. A privatizációs szervezet az iparág piaci környezetének újbóli vizsgálata után hamarosan új pályázatot ír ki a légitársaság értékesítésére.
Az ÁPV Rt. szeptember 7-én tette közzé a tenderfelhívást, amely szerint a Malév teljes, állami tulajdonban lévő csomagját, az összes részvény 99,95 százalékát kínálta nyilvános, egy fordulós pályázaton eladásra.
A Malév privatizációja iránt nyilvánosan kifejezte érdeklődését a kínai Hainan Airlines, az osztrák Austrian Airlines és az izlandi Icelendair tulajdonosa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában