Ország-világ

2004.11.16. 00:42

Földi Sándor kedden edzést tartana a diósgyőri lányoknak

Ijesztő jelenetek szakították félbe vasárnap a Diósgyőr–PVSK női kosárlabda-bajnoki mérkőzést. A hazai csapat edzője, Földi Sándor a harmadik negyedben egyszercsak a fejéhez kapott, majd a kispad mellett öszszeesett. Dr. Kaló Endre csapatorvos azonnal segítségére sietett, és felügyelte az eseményeket a mentők megérkezéséig. Földit a miskolci megyei kórház intenzív osztályára szállították.

Hegyi Áron

A vizsgálatok megállapították, a tréner ájulását agyérgörcs okozta, és rendkívül magas volt a vérnyomása. A mérkőzést húsz perc szünet után folytatták, és az edzőjét vesztő DKSK sima vereséget szenvedett.
Hétfőn érdeklődésünkre Honos Péter, a borsodi egyesület ügyvezető igazgatója adott felvilágosítást Földi Sándor állapotáról.
– Szerencsére azt mondhatom, hogy tegnaphoz képest sokkal jobban van Földi Sándor. Beszállítása után azonnal az intenzív osztályra vitték, ct-vizsgálatot végeztek el rajta, amely megnyugtató eredménnyel zárult. Eszerint a mesternek nincs krónikus betegsége, és a vasárnapi rosszullét sem okozott maradandó károsodást. Hétfőn még bent kellett maradnia a miskolci kórház intenzív osztályán, kedden azonban saját felelősségére elhagyhatja a betegágyat. Mi több, ő már szeretne edzést vezényelni a lányoknak, szerdán pedig a kispadon akar ülni a Sibenik elleni mérkőzésen. Mindezt természetesen dr. Kaló Endre csapatorvos felügyelete mellett.

Jobb, ha kikiabálja az ember a problémát

Laurencz László korábban dolgozott a női kézilabda-válogatottnál is, most a debreceni lányokat irányítja. A mester soha nem fogta vissza magát, és még meccs közben elmondta véleményét… – Szerencsére még sem a mérkőzés alatt, sem utána nem vol-tam rosszul – kezdte Laurencz. – Szangvinikusan kikiabálom a problémámat, dühöngök és káromkodok egy sort. Muszáj kiereszteni a szelepet, s ha van kivel megbeszélni a meccset, akkor biztos megteszem. Roszszabb lenne, ha csak húznám magamat, úgy sokkal nagyobb a feszültség az emberben. Szerintem jobban megviseli az edzőt, ha befelé hergeli magát, és nem adja ki a dühét. Éjszaka jár az ember agya, s csak néhány órára sikerül elaludni, aztán felébred, és már nem is tud visszaaludni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában