Ország-világ

2004.11.05. 08:02

Fontos mérkőzéseket vív ma és holnap a Honvéd

Riskó M.

[caption id="" align="alignleft" width="319"] Benedek Tibor (elöl) az európai Szuperkupát is elhódíthatja
[/caption]Két nap alatt kétszer kellene csúcsformába lendülnie a Domino-Honvéd férfi vízilabdacsapatának. Ma este a bajnoki rangadón a TEVA-Vasas-Plaket, holnap az európai Szuperkupa-döntőn a spanyol CN Barcelona ellen száll vízbe a legjobb magyar együttes.

Bár a két találkozó között nem sokat pihenhetnek a Honvéd pólósai, a szurkolók elvárják tőlük, hogy mindkét meccset megnyerjék. Azért Kovács István vezetőedzőnek nincs túlságosan nehéz dolga, hiszen a Vasas sokat gyengült az előző idény óta, a Barcelona elleni meccsnek pedig nincs igazán tétje.

A Honvéd ma a Kőér utcában hat olimpiai bajnokot vethet be, a Vasas csak kettőt. Az egyik oldalon Benedek Tibort, Biros Pétert, Vári Attilát, Fodor Rajmundot és Gergely István kapust, a másik oldalon pedig Steinmetz Barnabást, Steinmetz Ádámot, Vindisch Ferencet és Varga Dánielt is láthatják a szurkolók.

A bajnoki rangadó után egy nappal, a Komjádi uszodában rendezik a Szuperkupa-finálét, ahol a LEN-kupa-győztes Barcelona lesz a Domino ellenfele. A hírek szerint a katalán együttes több sztárjátékosát is eladta a közelmúltban, ez azonban nem jelenti azt, hogy a Barcelona ellen ne kellene teljes erőbedobással küzdeniük a hazaiaknak. Pénzdíjat nem ajánlott fel a nemzetközi szövetség (LEN-kupa), így csupán a presztízsért és a serlegért csapnak össze a résztvevők. A szombati mérkőzés bizonyára sok szurkolót megmozgat, ezért a szervezők különleges intézkedéseket alkalmaznak.

A Barcelona elleni meccsre csak állóhelyre szóló jegyeket adnak el, ami azt jelenti, hogy 1850 ember mehet be a lelátóra. A Szuperkupa-döntő előtt a Domino-BHSE Polo–Dunaújváros női bajnoki rangadót tekintheti meg a Komjádi uszoda közönsége. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában