Ország-világ

2004.11.19. 06:32

Három hajléktalan ölte meg Óbudán az idős férfit

Sz. L.

Másfél évvel a tett után a BRFK életvédelmis nyomozói elfogták az óbudai gyilkosság tetteseit. 2003. február 20-ról 21-re virradóra III. kerületi lakásában agyonverték a 87 éves nyugdíjas A. Jenőt. A tettesek közel négymillió forint értékben vittek el személyes használati tárgyakat, műszaki cikkeket és készpénzt. Másnap már felröppent, hogy az áldozat korábban a büntetés-végrehajtásban dolgozott.

– Egy nevelőintézet igazgatóhelyettese volt – mondta Mikola Andor gyilkossági csoportvezető. A rendőrök a közelmúltban jutottak el egy olyan hajléktalancsoporthoz, amelynek tagjai bűnözésből tartották fenn magukat. Ketten, O. Teréz és Sz. Krisztián vagyon elleni bűncselekmények miatt előzetesben ül.

Társukat, A. Elemért most fogták el. Egyikük már beismerte a gyilkosságot. A banda az utcán szúrta ki magának áldozatát. Választásukat befolyásolta, hogy idős és láthatóan beteg emberről volt szó. Hazáig követték A. Jenőt, éjszaka betörtek hozzá és agyonverték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában