Ország-világ

2004.11.25. 00:24

Keresztül Magyarországon

BAMA

Tatabánya JÉGPÁLYAGOND Az idén várhatóan nem nyit ki  a hét éve működő jégpálya  Tatabányán. Az önkormányzat pártfrakciói egymástól  kérik számon, miért marad jégpálya nélkül a város. Az üzemeltető szerint 9,6 millió forintra lenne szükség az újraindításhoz. A következő testületi ülésen ismét foglalkoznak a kérdéssel. (szl)

Miskolc MUNKAHELYEK Jelentős számban létesültek új munkahelyek Miskolcon az elmúlt években, közölte a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium. A Bosch, Sanmina Magyarország Elektronikai Kft., Baumit Építőipari és Kereskedelmi Kft. 700, kisvállalkozások pedig 250 új munkahelyet hoztak létre. (szl)

Tabajd VÍZPANASZOK Hamarosan befejeződnek a településen és a környező falvakban  a külszíni vízelvezetési munkálatok. A kivitelezéssel azonban problémák vannak, panaszlista is készül. Tabajd polgármestere azt ígéri, addig nem fizetik ki a kivitelezőt, amíg a vízpanaszok orvoslására sor nem kerül. Ez nem befolyásolja a munkák befelyezését. (szl)

Győr VÁROSEGÉSZSÉG Az országos átlagnál jobb ugyan, de elmarad az osztrák átlag mögött a nyugat-magyarországi város lakosságának egészségi állapota. Az ÁNTSZ Városi Intézete kimutatta, hogy a felnőtt lakosság 22 százalékának magas a vérnyomása, 10 százalékuk pedig mozgásszervi megbetegedésekben szenved. (szl)

Szolnok KENYÉR A Magyar Pékszövetség álláspontja szerint a következő év elején elkerülhetetlenné válik a kenyér, illetve a péksütemények árának emelése. Ilonka Boldizsár, a szövetség elnöke, a Jász Sütőház Kft. vezetője úgy véli, a drágulást főként az energiaárak emelkedése indokolja. Az emelés mértékéről egyelőre nincsenek előzetes becslések. (bcs)

Eger FRANCIA NAPOK Az Egri Francia Klub, az Eszterházy Károly Főiskola és a Művészetek Háza közös szervezésében hétfőtől Francia Napokat tartott Egerben. A nagy sikerű rendezvény szerdai zárónapján Philippe Zeller francia nagykövet helyi közéleti személyiségekkel találkozott. Ezután ellátogatott az egri főiskola Francia Tanszékére is, ahol a diákokkal is találkozott. (ss)

Szekszárd PÁLYÁZAT Az önkormányzati elektronikus szolgáltatás fejlesztésére kiírt  európai uniós pályázatán kihírdették az eredményt. A T-Systems Hungary Kft. nyert. A Szekszárd és térsége közbeszerzési pályázat 300 millió forinttal támogatja a 20 hónapos fejlesztési terv kivitelezését, közölte Kocsis Imre Antal polgármester. (szl)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában