Ország-világ

2004.11.17. 00:54

Két csatárral támad a csapat Máltán

Fontos meccs vár ma este a magyar válogatottra. Ha nyer a Málta elleni világbajnoki selejtezőn, akkor versenyben marad a továbbjutásért. Ellenkező esetben már az ellenfelek kezében lesz a sorsa.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="165"] Huszti Szabolcs nyári jó formáját szeretné viszont látni a kapitány Máltán
[/caption]Tegnap már teljes létszámban gyakorolhattak a délelőtti edzésen a magyar válogatott keret tagjai. Hétfőn késő este megérkezett Gera Zoltán is, és csatlakozhatott társaihoz. A délelőtti edzést még egy foglalkozás követte este, de azt már a mérkő-zés színhelyén tartotta Lothar Matthäus. A kapitány elégedetten nyugtázta, hogy mindenki egészséges, és az általa elképzelt összeállításban küldheti pályára ma este a csapatot. Arra azonban nem vállalkozott, hogy ismertesse a szereplők névsorát, mondván, az utolsó pillanatban is történhet változás. Hrutka János, a válogatott technikai igazgatója viszont elmondta, hogy szerinte a kapitány a következő összeállítást tervezi: – Király véd, Stark söpröget, és a két emberfogó Juhász meg Gyepes lesz. Középpályára a Fehér, Gera, Dárdai, Lipcsei, Huszti sort képzeli el a kapitány, elöl pedig várhatóan Torghelle Sándor és Kovács Péter játszik majd.

Biztos győzelmet aratott az utánpótláscsapat

Az U21-es válogatott tegnap Xewkijaban játszott Málta ellen, és 2-0-ra győzött. Róth Antal csapata Fülöp – Balog, Vati, Vanczák, Pollák – Sándor (Horváth G., 84. p.), Bank, Vadócz, Tőzsér (Varga Z., 61. p.) – Tisza, Magasföldi (Bori, 61. p.) összeállításban szerepelt. Fiataljaink S. Bojada öngóljával szereztek vezetést a 28. percben, majd tíz perccel később Tisza talált be a hazai kapuba. A magyar válogatott a találkozó jelentős részében fölényben játszott, akár nagyobb különbségű is lehetett volna győzelme. Utánpótláscsapatunk harmadik a csoportjában.

A Sport2 vállalta, mégis lesz élő közvetítés

Az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy a magyar nézők csak csúsztatva láthatják a világbajnoki selejtezőt. A közvetítésre szerződött RTL Klub nem kíván változtatni hagyományos műsorrendjén, ezért 20.50-kor kerül képernyőre a 19.30-kor kezdődő találkozó. Kedd délután eldőlt, hogy mégis élőben látható a Málta–Magyarország összecsapás a Sport2 jóvoltából. Azok számára, akik nem tudják fogni a Sport2 adását, marad még egy lehetőség, mert a DSF német adó is élőben sugározza a magyar válogatott mérkőzését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában