Ország-világ

2004.11.19. 05:33

Négygólos győzelem az ukrán lányok ellen

Mielőtt megszólalt volna a mérkőzés kezdetét jelző sípszó, egy kis malőr támadt: az ukrán himnusz után nem akart felharsanni a magyar, ám a csabai B közép hamar feltalálta magát, s rázendített, amit aztán a lányokkal közösen végig is énekeltek.

Jávor Péter

Villámgyorsan estek a gólok a mérkőzés elején: az ukrán Sucska találatára Ferling, majd Pigniczki válaszolt, aztán 7-6-ig mindig a magyaroknál volt az előny. Miközben Pálinger büntetőt hárított, s a hazaiak emberhátrányt is kivédekeztek. A 19. percben aztán Vajucsek fordított az álláson (7-8), de nem sokáig örülhettek Leonyid Ratner mester lányai az előnynek.

Olyannyira nem, hogy a 25. percre 13-9-re alakította a magyar válogatott az állást. Ekkor már Radulovics is eredményes volt, s közben Sugár is büntetőt hárított. A játékrész finisében azért megmutatta a vendégcsapat is, hogy többre hivatott: egy perc alatt háromszor pókhálózta le a hazaiak kapuját.

A fordulás után Ljapina vezetésével megint felzárkóztak a vendégek. Ezt követően azonban Sugár Tímea percei következtek, egész egyszerűen nem tudtak betalálni kapujába a vendégek. Igaz, kissé hullámzóvá vált a meccs, mindkét oldalon több eladott labdát, rossz bejátszást jegyezhettünk föl, de a finisre megrázta magát a magyar gárda, s olyannyira, hogy az ukránok 11 percig nem találtak be a kapuba, miközben a házigazdák remek bemutatót tartottak.

Aztán már azt is elbírta a magyar együttes, hogy kettős emberhátrányba került, amit az ukránok csak egy góllal tudtak „büntetni”.
Összességében egy küzdelmes, közönségszórakoztató mérkőzésen megérdemelten nyert Kiss Szilárd csapata, amivel visszavágott az ukránoknak az olimpián elszenvedett vereségért.

Magyarország–Ukrajna 25-21 (15-13) Békéscsaba, 2200 néző. V.: Hanssen, Pettersen. Magyarország: PÁLINGER – Balogh B. 3, Siti B. 2, Kindl 1, Pigniczki 1, Ferling 2, NAGY I. 4. Cs.: SUGÁR (kapus), Radulovics 4 (1), KULCSÁR 4, Bohus, Görbicz 2 (1), Mehlmann 1, Tóth T. 1. Szövetségi kapitány: Kiss Szilárd. Ukrajna: Zaspa – Boklascsuk 3, Burmisztrova 2, Szju- kalo 2, Sevcsenko 1, BOROGYINA 2, Ljapina 5 (3). Cs.: Goncsarova, Tyimosenkova (kapusok), SZUCSKA 4, Szokol, Tatarenko 1, Vajucsek 1, Roma-nyuk. Szövetségi kapitány: Leonyid Ratner. Kiállítások: 10, ill. 6 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 6/3. Az eredmény alakulása: 3. perc: 2-1, 6. p.: 3-3, 12. p.: 5-3, 15. p.: 6-6, 19. p.: 7-8, 22. p.: 11-9, 26. p.: 13-9, 33. p.: 13-13, 38. p.: 18-16, 48. p.: 22-19, 52. p.: 24-19, 56. p: 25-20.

Harmadszor is kikapott a férfi válogatott

Két szoros vereség után az izlandiakkal találkozott a magyar férfi kézilabda-válogatott a svédországi Világkupán. Az északiak szintén eggyel kaptak ki a németektől, ám szerdán kilenccel a franciáktól. Reménykedtünk, hogy harmadik összecsapását megnyeri az együttes, hiszen a két válogatott legutóbbi három meccsén a mieink győztek. Gál már az első percben vezetést szerzett, az északi gárda viszont fordított, többször ziccerben is hibáztunk. Igaz, remekül védett az izlandi kapus, de a magyar Miklerre sem lehetett panasz. A szünetig hat gólra nőtt a hátrány (12-18). A második félidőben csak két góllal sikerült csökkenteni a mínuszt, s ezzel a Skaliczki-csapat a tornán a legnagyobb különbségű vereségét szenvedte (29-33). Így csapatunk csoportjában a negyedik lett, holnap a másik négyes harmadikjával találkozik. Annak a találkozónak a győztese vasárnap a hatodik helyért mérkőzhet. (s. zs.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában