Ország-világ

2004.11.08. 07:53

Radcliffe nyerte a híres maratonit

BAMA

Százezer dollárral és egy gépkocsival vigasztalódott athéni kudarcáért a hosszútávfutás brit királynője, a 30 esztendős Paula Radcliffe, aki 2:23.31 órás idővel nyerte a világ legrangosabb maratonját, a New York utcáin szervezett 42192 méteres futást, amelyen több kategóriában összesen 35 ezren vettek részt.

A Chicagóban és kétszer Londonban már maratoni aranyérmes világbajnok először jött New Yorkba, ahol nem csak látott, de győzött is, az utolsó négyszáz méteren lehajrázva az őt árnyékként követő tavalyi ezüstérmes kenyai Susan Chepkemeit.

A férfiaknál fél távnál még kilenc kenyai talpalt a 15 fős élbolyban, végül mégis a dél-afrikai Hendrik Ramaala diadalmaskodott (2:09.26) az Erit-reából elszármazott, s hat éve amerikai színekben versenyző olimpiai ezüstérmes Mab Keflezighi és a kenyai Tomithy Cherigat előtt, akiket a Central Parkban rendezett befutó utolsó három kilométerén hagyott faképnél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában