Ország-világ

2004.11.11. 07:17

Robinho csendet kér, nyugalmat szeretne otthon

Brazília legígéretesebb tehetsége, Robinho Robson de Souza ezúttal nem a góljai miatt került a címlapokra. Pénteken ismeretlen tettesek elrabolták az édesanyját.

Szabó Tamás

Robinho azóta megkérte a brazil zsurnalisztákat, hogy hagyják békén a családját. A csatár édesanyját pénteken két fegyveres rabolta el a Santoshoz közeli Praia Grande településről. A 43 éves asszony éppen egy kerti partin vett részt. „Megkérem a sajtó képviselőit, hogy ne álljanak a házam előtt – mondta Robinho. – Útban vannak. Bízom benne, hogy hamarosan minden megoldódik, s újfent a játékra koncentrálhatok. Sajnos, az elmúlt napokban sok hibás információ látott napvilágot. Ezért kérem, hogy hagyjanak békén. Remélem megértik, nekem és a családomnak nyugalomra van szüksége.”
A 20 éves csatár pályája ezidáig egyenesen ívelt felfelé.  A Benfica, a Chelsea, az Atlético Madrid és a Real Madrid is bejelentkezett érte. Eddig a „királyi” gárda viszi a prímet, 20 millió eurót ajánlott Robinho klubjának, a Santosnak. A fiatal klaszszis nem igazi befejező csatár, inkább előkészítőként jeleskedik. Főképp a pálya szélén érzi jól magát. Ennek ellenére jelenleg 21 góllal a második helyen áll a brazil góllövőlistán. Pályafutása során egy nagy címet nyert, 2002-ben a Santosszal brazil bajnok lett, tagja volt a Liberta-dores-kupa-döntős csapatnak. A válogatottban eddig kétszer jutott szóhoz, igaz sokak szerint több lehetőséget érdemelne.

Romario apját is elrabolták

A terroristák korábban is számos futball-família életét megkeserítették. A hatvanas években a Real Madrid sztárját, Alfredo di Stefanót rabolták el. Majd a nyolcvanas években a Barcelona gólkirálya, Enrique Castro Quini esett áldozatul. Szerencsére mindkét focistát kiszabadították. Nemrégiben a fiatal argentin csatár, Riquelme öccsét rabolták el, sajnos ő azóta sem került elő. Ugyancsak nem került elő a grúz Kaha Kaladze öccse, Levan, aki immár két és fél éve raboskodik – ha él egyáltalán. Romário édesapját is elrabolták, de szerencsére kiszabadították.

Névjegy

Robinho, Robson de Souza Született: 1984. január 25. Klubja: Santos Posztja: csatár Egyszeres brazil bajnok, Libertadores-kupa-döntős, kétszeres válogatott.

Szabó Tamás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában