Ország-világ

2004.11.06. 07:37

Vácott a gyermekeké volt a főszerep

Az előkészítés után immár gyakorlati eseményekkel folytatódott az OTP–Mol Bozsik-akadémia rendezvénysorozata. Tegnap Vácon a városi stadionban 14 csapat részvételével lebonyolították a kiskörzeti tornák első játéknapját. Az együttesekben az 1994–95-ös korosztályú gyermek labdarúgók szerepeltek.

Szabó T.

A két magyar cégcsoport október közepén jelentette be az MLSZ-szel közösen, hogy 550 millió forint támogatással újabb lendületet kap a Bozsik-program. Ezt követően az MLSZ égisze alatt tevékenykedő szakmai és edzőképző központ, az instruktorok és az körzetvezetők részvételével Esztergomban tartottak stratégiai, szervezői értekezletet. Az egyeztetés hatékonyságának és az érintettek együttműködő készségének köszönhetően jöhetett létre ilyen gyorsan a váci torna. A program vezetői közül dr. Mezey György elmondta, ezen az őszön 300 körzeti tornát rendeznek.

– Az esemény szakmai lényege a tömegesítés, hogy minél több gyermek játsszon – mondta Mezey. – Eddig húszezer kissrác kapcsolódott be, tavasszal remélhetőleg növekszik a létszám. Akkorra már hatvanezer gyermekkel számolunk. Áprilistól az UEFA kérésére a lányoknak különtornákat rendezünk. Természetesen a tornákon ott leszneka megfigyelők, hogy már a kezdetektől kiválaszthassák a tehetségeket. Hiszen az OTP–Mol Bozsik-akadémia rendezvényein résztvevő játékosok az évek múltán akár a korosztályos válogatottságig is vihetik. Remélem, néhány év múlva sztárokat, a névadóhoz, Bozsik Józsefhez hasonló klasszisokat láthatunk a hazai focipályákon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában