Ország-világ

2004.12.01. 00:40

Vasárnap kétezren szavaznak majd külföldön

BAMA

Csaknem kétezren jelezték, hogy valamelyik magyar külképviseleten voksolnak majd a december 5-i népszavazáson – mondta a külügyi szóvivő.
„A végleges adatok szerint 1994 személy szavazására lehet számítani 62 nagykövetségen” – közölte Polgár Viktor. A legtöbben Londonban, Párizsban, Brüszszelben és Bécsben jelezték szavazási szándékukat.

Az is figyelemre méltó, hogy van olyan külképviselet, ahol mindössze egyetlen magyar állampolgár akar voksolni.  A feltételeket itt is biztosítani kell. A szóvivő megjegyezte azt is, hogy a szavazásban érintett 62 nagykövetségen a Külügyminisztériumból érkező munkatárs lesz a helyi választási iroda vezetője.

A Fidesz, a Magyar Demokrata Fórum és  a Magyarok Világszövetsége saját költségen tizennyolc külképviseletre küld választási megfigyelőket. Ez a kiadás tehát nem terheli a központi költségvetés e célra elkülönített forrásait. Washingtonban mindhárom szervezet képviselteti magát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában