Ország-világ

2004.11.12. 13:52

Vita a fővárosi útjavítások és a BKV állami támogatása kapcsán

Tárgyalásokkal és nem a sajtón keresztül történő üzengetéssel kell elérni azt, hogy az állam jövőre biztosítsa a fővárosnak a korábban megígért támogatást az útfelújításokhoz és a BKV működéséhez. Vajda Pál főpolgármester-helyettes a fővárosi SZDSZ-frakcióvezető nyilatkozatára reagálva közölte ezt.

BAMA

A szocialista politikus elmondta: "Bőhm András, mint a kormányzó  koalíció egyik parlamenti képviselője jobban tenné, ha nem a  nyilvánosságon keresztül gyakorolna nyomást".

Leszögezte: ezen a téren az MSZP jár el helyesen, amikor  folytatják a költségvetési vitában az egyeztetéseket. 
Hozzátette: nem hajlandók sem Bőhm Andrásnak, sem másnak  üzengetni. 

Vajda Pál hangsúlyozta: "reménykednek" abban, hogy a tárgyalások  végén Medgyessy Péter kormányfő és Demszky Gábor főpolgármester  májusi megállapodásának megfelelő támogatást kapják jövőre az  útfelújításokhoz és a BKV működéséhez.

A városüzemeltetési főpolgármester-helyettes szerint a Bőhm  András által említett jelenlegi kétmilliárd forintos fővárosi  támogatási keret nem helytálló adat. Konkrét számokról azonban a  főpolgármester-helyettes nem kívánt nyilatkozni, mint ahogy arról  sem, hogy miként alakult a csütörtöki egyeztetés a pénzügyminiszter  és az MSZP fővárosi frakcióvezetése között.

Vajda Pál megerősítette: ez a kérdés a költségvetési vitában  rendezhető anélkül, hogy "tisztességtelen módon" a nyilvánosságon  keresztül gyakoroljanak nyomást a másik félre.

Bőhm András, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője, országgyűlési  képviselő csütörtökön jelezte, hogy  az állami költségvetésben jelenleg szereplő önkormányzati útjavítási  támogatási keretből csak a töredékét lehetne elvégezni a jövő évi  útfelújítási tervnek, amit Medgyessy Péter és Demszky Gábor májusi  egyeztetése alapján fogadtak el. Nehezményezte, hogy a szocialisták  nem elég hatékonyan tárgyalnak ez ügyben.

Vajda Pál főpolgármester-helyettes a fővárosi SZDSZ-frakcióvezető nyilatkozatára reagálva közölte ezt.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában