Ország-világ

2005.02.21. 07:13

A Dunaferr kellemes meglepetése

Schiller Zsolt

Bár a Dunaferr tét nélküli meccsen fogadta a Podgoricát, nagy gondot jelentett, hogy a sérültek listája hosszabb, mint az egészségeseké.

A Bajnokok Ligája utolsó csoportmérkőzése előtt a fél ificsapat a nagyokkal melegített. Az elmúlt egy hónapban Lovászt műtötték, Kulcsár autóbaleset áldozata lett, Nagynak a térd-, Bohusnak a bokaszalagja szakadt el. Németh vádlijában beszakadt az egyik izom, Radu-lovics edzésen ütközött, orrcsonttörést és agyrázkódást szenvedett.

A Dunaferr második lett a négyesben, s egy igazán fontos cél lehetett a mérkőzésen: megúszni sérülés nélkül. A harmadik helyért s a KEK-indulásért győzniük kellett a vendégeknek. Egyik terv sem jött össze. A Dunaferr nyert, de Bulath már amúgy is sérült combja meghúzódott, így a játékost le kellett cserélni. Pigniczki Krisztina ugyan játszott már jobbátlövőt, de nem mostanában. Ezúttal viszont ezen a poszton kellett segítenie, hiszen se Radulovics, se Németh Helga nem léphetett pályára. A Podgorica hiába vezetett 6-4-re, a vége 27-18, és jöhet a dán Viborg elleni meccs a legjobb nyolc között. 

Túl erősek a németek

A váciak szerdán biztosan verték a Vasast az MK-nyolcad-döntőben. Sokba került ez a siker, mert Mátyásnak az orra sérült, Farkas pedig keresztszalag- húzódást szenvedett. Ráadásul a KEK-ben a jelenlegi legjobb német Nürnberg csapata várt az együttesre. A továbbjutás már szombaton eldőlt (32-25), vasárnap pedig újra nyert a Nürnberg (19-26).

Siti Beáék remekeltek

A Cornexi-Alcoa 28-27-re kapott ki az EHF-kupa-nyolcaddöntő odavágóján, így Fehérvárott bizakodva várták a második összecsapást. Tápai felépült, így a Cornexi teljes csapattal várta a küzdelmet. A szünetben még a norvégok vezettek, a végén mégis a hazaiak örülhettek. Hatalmas csatát vívtak. Sitiék 25-22-re nyertek, és várhatják a sorsolást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában