Ország-világ

2005.02.08. 00:00

A parkolásnál könnyebb köztársaságot kikiáltani

BAMA

Jogszerűen csak most szombattól lesz ingyenes a parkolás Budapesten. Pedig a főváros már az elmúlt hét végén szerette volna hangulatjavító intézkedését érvénybe léptetni. Kizárólag formai oka volt az elmaradásnak. A január végén hozott önkormányzati határozat csak ezen a héten jelenik meg a hivatalos közlönyben. Márpedig a rendelet kizárólag a kihirdetésekor lép hatályba.

Ez a fajta teszetosza tehetetlenség, ami Budapesten a parkolás körül kialakult, igazi magyar sajátság.

Ráolvasásszerű főpolgármesteri ötletrohamok: aki kerékbilincset kapott, azt ne bírságolják meg külön is. A három különböző parkolási társaság folytasson egységes gyakorlatot. De még jobb, ha egyesül. És a szombat, a szombat az legyen szabad. Mint régen.

Egyik percről a másikra, egyetlen tollvonással ez lehetetlen. Tessék szépen várni, míg ki nem nyomtatják. Ennél jóval kisebb horderejű dolgot lehetett csak soron kívül megjelentetni a Magyar Közlönyben. 1989-ben. Hogy október 23-án ki lehessen kiáltani a köztársaságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában