Ország-világ

2005.02.28. 05:27

A Vasas emelte a mércét

Két évvel ezelőtt talán senki sem gondolta, hogy a futball palettájáról eltűnt Vasas ilyen gyorsan talpra áll. A tavaszi rajt előtt az angyalföldiek azon kevés élvonalbeli csapatok közé tartoznak, ahol nyugodt a légkör.

Lázár Lajos

Az elmúlt nyáron a piros-kékek kivívták maguknak az NB I-es szereplés jogát.  A többségi tulajdonosnak, Jámbor Jánosnak köszönhetően rendezetté vált az anyagi háttér és joggal remélték, hogy méltó vetélytársai lehetnek a legjobbaknak. A kezdeti időszakban azonban elmaradtak a várt eredmények. A 6. forduló után a vezetés edzőcserére határozta el magát, Tamási Zsoltot Egervári Sándor váltotta a kispadon. Ettől kezdve, ha lassan is, de elindult felfelé a Vasas.

A téli szünetben újabb változások történtek a Fáy utcában.
A keretből elengedtek nyolc játékost, igaz, közülük csak Ferenczi és Bardi kapott ősszel rendszeresen játéklehetőséget. Ráadásul Ferenczi nyolc találatával a piros-kékek őszi gólkirálya volt.
A nyolc távozó helyére csak négyen érkeztek, de valamennyien ismert labdarúgók.

– Az a célunk, hogy a bajnokságot az 5-8. hely valamelyikén zárjuk – mondta Egervári Sándor vezetőedző. – Igaz, lépéshátrányba vagyunk, hiszen a 11. helyről várhatjuk a tavaszi folytatást. Ha az újonnan érkezettek beépítése a csapatba sikeres lesz és javítunk az idegenbeli teljesítményünkön, akkor ez a hátrány ledolgozható.

Pénzért távoztak, ingyen érkeztek

A Vasas most igazolt játékosai ingyen érkeztek, mivel volt klubjuk szerződésszegést követett el ellenük. Valamennyien – Kiss Zsolt (FTC), Ivan Janjics, Gyánó Szabolcs és Waltner Rőbert (mindhárman ZTE) – lemondtak a csapataiknál a még nekik járó pénzről, így „pereskedés” nélkül szabadon igazolhattak új klubhoz. A Vasas élt ezzel a lehetőséggel. Ami a távozókat illeti, Ferenczi Istvánnak még élő szerződése volt, érte forintra átszámítva 30-35 millió körüli összeget kaptak a piros-kékek. Bardi Gábor viszont csak kölcsönbe ment Nyíregyházára, ennek ellenértéke csak jelképes, hazai viszonylatban 300 ezer forint körüli. A többi távozó nem jelentett bevételt, csak a bérük szabadult fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában