Ország-világ

2005.02.19. 09:37

Állandó vendég a bíróságon

Árvay S.

Lassan már annyit beszélnek róla, mint a francia sztárjátékosról, kinek nevét hasonlóképp ejtik.
Tudásban Zinadin Zidane, a Real Madrid klasszisa egyértelműen jobb, ám a Werder Bremen új szerzeménye, Mohamed Zidan (23) sokat tesz azért, hogy mégis ő lehessen a főszereplő.
A dán FC Midtyilland csapatától szerződtetett csatár vasárnap a Mönchengladbach ellen játszott először a Bundesligában. Thomas Schaaf edző a 80. percben küldte pályára, s az egyiptomi első labdaérintéséből gól lett. Megnyugtatva ezzel az 1-0-s vezetést keveslő brémaiakat, s talán szakvezetőjét is, ki a télen Amszterdamba eladott görög Angelosz Hariszteasz pótlására szemelte ki a gólerős támadót.
Ami azt illeti, szükség is van a nyugtató pirulákra, hiszen Zidan magánélete teli van zajos ügyekkel. Dániában másfél esztendővel ezelőtt 40 óra közmunkára és 730 euró pénzbüntetésre ítélték, mert alaposan helybenhagyta volt barátnőjét. Decemberben gyorshajtás miatt állt bíróság előtt: 142 kilométeres sebességgel fotózták le a Mercedeszét egy olyan útszakaszon, ahol 80-nal lehetett volna hajtani. Zidan vezetői engedélyét hat hónapra bevonták, s 470 euró büntetést is kellett fizetnie. Így aztán ügyvéde vitte kedden Brémából Koppenhágába, az újabb bírósági tárgyalásra. Ezúttal azért vonták felelősségre, mert egy utcai árustól vásárolt egy 20 ezer euró értékű szuper órát, potom 330 euróért. Az üzlet akkor jó befektetésnek bizonyult, később kiderült, hogy lopott árut vett – az eredeti tulajdonos a tévéműsorban szereplő focista kezén ismerte fel különleges óráját, melyből mindössze kettő volt egész Dániában… A bíró 650 euró megfizetésére és hatvan napi elzárásra ítélte
Zidant, ám a börtönbe vonulást két esztendei próbaidőre felfüggesztette.
Lisztes Krisztián balhés csapattársa tehát ott lehet a Werder következő meccsén. Klaus Allofs, a brémaiak sportigazgatója dicséri az egyiptomit („Erőszakos, érzi a kaput, abszolút kétlábas, gyors”), de jelezte azt is, hogy a kölcsön nyári lejártakor csak akkor fizetik ki érte a 3 millió eurós vételárat, ha a pályán kívül kevesebbet „szerepel”. Elvégre mégiscsak különös, hogy a bajnokcsapat játékosaként állandó fellépése van a bírósági tárgyalóteremben…

Téli változások Brémában

Werder kasszája: 7,8 millió kiadás, 6,1 millió euró bevétel Érkezett: Zidan (Midtjylland; kölcsönben), Jensen (Real Murcia; 1,3 millió. euro), Pasanen (Ajax Amsterdam; 1 millió), Fahrenhorst (Bochum; szabadon igazolható volt), Klose (Kaiserslautern; 5 millió), Nery (Sao Paulo; 500 ezer euró). Távozott: Hariszteasz (Ajax Amsterdam; 4,9 millió euró), Lagerblom (Nürnberg; kölcsön), Ailton (Schalke; szabadon igazolható volt), Krstajic (Schalke; szabadon igazolható volt), Banovic (Nürnberg; szabadon igazolható volt), Daun (Nürnberg; kölcsönben a Leverkusentól), Skripnik (visszavonult), Rolfes (Aachen; szabadon igazolható volt), Wehlage (Duisburg; szabadon igazolható volt), Friedrich (Mainz, 1,2 millió euró)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában