Ország-világ

2005.02.24. 00:00

Botrányosan sok a kátyú

Tegnapelőtt este egyszerre hat autó sérült meg egy Szentendrei úti kátyú miatt. Lapunk utánajárt, mit tehetünk, ha akaratunkon kívül kárt szenvedünk.

Lázin Miklós András

A kátyúkat sajnos minden fővárosi autós ismeri. Az alattomos lyukakból korántsem túlzó becslések szerint ezerhatszáz lehet Budapesten. Így érthető, hogy alig múlik el nap káresemény nélkül. Mindezek miatt talán nem lesz érdektelen bemutatni, mit kell tennie a gödörbe hajtott autósnak ahhoz, hogy pénzéhez jusson.
Első lépésként hívjunk rendőrt a 112 telefonszámon. A járőr jegyzőkönyvet vesz fel az esetről, majd ennek másolatát átadja a sofőrnek. A kapott dokumentumokkal el kell fáradni a a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. (FKF Rt.) Bánk bán utcai irodájába. Itt rögzítik igényeinket, majd újabb papírokkal látják el az embert.
Ezekkel, mivel a vállalat e biztosítóval áll kapcsolatban, az Allianz Hungária Hamzsabégi út 60. szám alatti telephelyére kell mennie az autósnak. Itt megállapítják a kár összegét. A papírokkal viszsza kell menni az FKF Rt.-hez.
– Én tavaly szeptemberben már a négyezredik panaszos voltam a közterület-fenntartónál – avat be a részletekbe Sánta László. Az Autótulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezetének elnöke lapunknak elmondta, maga is egy kátyúkár miatt kereste fel az irodát. A kártérítés mértékéről a vállalat dönt. Ha ezt valaki kevésnek találja, bírósághoz fordulhat. Ám Sánta László úgy véli, ennek nem sok értelme van. Azaz fogcsikorgatva ugyan, de jobb elfogadni a felkínált összeget.

Legyünk türelmesek a kárrendezésnél!

A Fővárosi Közterület-Fenntartó Rt. Bánk bán utcai irodájának telefonszáma 464-8571. Az itt dolgozó hölgyek igen készségesek és kedvesek. A kiszolgálás a lehetőségekhez képest gyors és gördülékeny. A Hamzsabégi úti Allianz Hungária telephelyének elérhetősége 372-5300. Itt már kissé többet kell várni. Tapasztalatok szerint a keletkezett kárnak legfeljebb hetvenöt-nyolcvan százalékára számíthatunk. Ám egy tényt sohase tévesszünk szem elől: a kátyúról nem az ügyintéző tehet, így mindig legyünk türelmesek.

miatt. Lapunk utánajárt, mit tehetünk, ha akaratunkon kívül kárt szenvedünk. Lázin Miklós András -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában