Ország-világ

2005.02.21. 16:27

Fővárosi autótolvajokat fogtak el Békéscsabán

Gyanússá vált az autóalkatrész kereskedő.

BAMA

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon más nyomozás kapcsán felmerült a gyanú, hogy egy békéscsabai bontott autóalkatrészekkel foglalkozó kereskedés bűncselekményekből származó árut értékesít.

A rendőrök szerint a gépjárművek "lábon" érkeztek a fővárosból, ezért figyelőszolgálatot szerveztek a 44-es számú főútvonal békéscsabai bevezető szakaszánál. A járőrök február 18-án délelőtt három parkoló gépjárműre lettek figyelmesek, ellenőrizték a rendszámokat és az egyik gépkocsiról kiderítették, hogy azt néhány napja Budapesten lopták el. A rendőrök nem engedték tovább a konvojt, ám csak az egyik gépjármű állt meg, a másik kettő elhajtott a helyszínről. A menekülőket a rendőrök rövid üldözés után feltartóztatták.

Az előállított öt fiatalember közül négy budapesti lakos, akiket megalapozottan gyanúsít a rendőrség azzal, hogy ők lopták el az egyik autót. Az már biztos, hogy a négy fiatalember a békéscsabai autóalkatrész kereskedő megrendelését teljesítve lopta el az autókat. A kereskedőnél házkutatást is tartottak, s nagy mennyiségben foglaltak le olyan gépkocsi alkatrészeket, amelyek feltehetően szintén bűncselekményekből származnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában