Ország-világ

2005.02.16. 15:54

Fővárosi bizottság - később döntenek az úszó Eb ügyében

Későbbi alkalomra halasztotta a jövő évi margitszigeti úszó Eb miatt szükséges beruházások, csatornaépítések közterület-használati engedélyezését szerdán a fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottsága.

BAMA

A testület kormánypárti indítványra döntött az elnapolás mellett. A bizottság két héttel korábbi ülésén, az akkor többségben  lévő ellenzékiek szavazataival nem járult hozzá a szükséges  engedélyek kiadásához. A 15 fős bizottságból ezúttal heten, főként  kormánypártiak hiányoztak.
    
Hasonlóképpen egy későbbi időpontban tárgyal a bizottság az  épületek felújítása idején alkalmazható "háló-reklámozásról" is.
    
A főpolgármesteri kabinet hétfőn átdolgozásra visszaadta a  főépítésznek a javaslatát, amiben a homlokzat-felújítások idején  csak a hálófelület 25 százalékán kívánta engedélyezni a hirdetést. A  kormánypárti képviselők korábban elmondták: a kabinet fontosnak  tekinti, hogy az épületek külső homlokzatának megújulását oly módon  is segítsék, hogy a hirdetésekből pénzt szerezhessenek ehhez az  épületek tulajdonosai.
    
Az eseti rendezvények közterület-használati kérelme kapcsán a  bizottság nem járult hozzá ahhoz, hogy a húsvéti ünnepek előtt  többnapos vásár legyen a Fővám téren. Engedélyezték viszont  ugyanebben az időben egy hasonló rendezvény megtartását a Keleti  pályaudvarnál. A főpolgármesteri hivatal munkatársai ez esetben is  aggályosnak tartották a várható nagy gyalogosforgalom miatt a  közterületek lefoglalását, a bódék építését.
    
Horváth Gyula, a testület szocialista alelnöke az ülés végén  megköszönte Sasvári Szilárd elmúlt háromévi munkáját. A fideszes  politikus nemrég egy, a  frakciótársai szerint jogszerűtlennek  minősített közgyűlési döntés, a telefonfülkés rendeletmódosítás  kapcsán lemondott bizottsági elnöki és frakcióvezető-helyettesi  posztjáról. A közgyűlés várhatóan jövő csütörtökön dönt az új elnök  személyéről.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában