Ország-világ

2005.02.23. 07:23

Kinek szurkol a barátnő?

A számos sérült sztár ellenére a Chelsea menedzsere, José Mourinho magabiztosan várja a nap rangadóját a Bajnokok Ligájában. Csapata a spanyol listavezető FC Barcelona otthonában lép fel.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="220"] A két vezér csatája döntő lehet a középpályán: Frank Lampard és Ronaldinho egyaránt remek formában van
[/caption]Hirtelen kimerült a Chelsea játékoskerete. Olyan sérüléshullám sújtotta a gárdát, amelyre nem számíthattak. A védelemből kidőlt Wayne Bridge és William Gallas, a középpályáról Arjen Robben és Damien Duff, míg a csatársorból Didier Drogba. Eközben Mateja Kezman már korántsem olyan gólképes, mint tavaly a PSV-nél, vagyis José Mourinho nem a legjobb előjelekkel várja a mai csúcsderbit. – Nem vagyok az a fajta, aki a sérülések miatt kesereg – mondja mégis a portugál származású mester. – Magabiztosan várom a barcelonai meccset. Mourinho egyébként korábban dolgozott a Barcelonánál is, segédedzőként szolgált Bobby Robson, majd Louis van Gaal mellett.
A katalánok teljes csapattal várják az angolokat, a régóta sérülteken kívül csupán a hátvéd Oleguer játéka kérdéses. Ronaldinho szerint nehéz meccs vár rájuk. – Néhányszor láttam már idén a Chelsea-t. Remek csapat, különösen a kontrajátékuk életveszélyes. Jelenleg a Barcelona és a Chelsea a legjobb Európában – mondta.

Ronaldo Assis de Moreira Ronaldinho

Szegénységben cseperedett fel, később a brazil válogatottban is szereplő bátyja gondoskodott a család jólétéről. Ő ma Ronaldinho menedzsere. Hősünk kilencéves korában került a Grémióhoz, onnan 2001-ben a Paris St.-Germainhez szerződött. Franciaországban nem ment neki igazán a játék, nem úgy Barcelonában, ahová 2003-ban került. Elsősorban az ő személyéhez kapcsolják a katalánok a csapat „feltámadását”. A brazil válogatottal 2002-ben világbajnokságot, 1999-ben Copa Américát nyert. A FIFA szavazásán 2004 decemberében a világ legjobb játékosának választották meg.

Frank Lampard

Azonos nevű édesapja kétszer nyert FA-kupát a West Ham Uniteddel. Nagybátyja, Harry Redknapp maga is futballozott, később Frankie főnöke lett az Upton Parkban. FL junior is a londoni csapatnál kezdett futballozni. A „kalapácsosoknál” végigjárta a szamárlétrát. Az angol élvonalban 18 éves korában, a válogatottban 1999-ben mutatkozott be. Kölcsönjátékosként szerepelt a Swansea-ben, majd 2001-ben igazolt a Chelsea-hez. Tavaly nyáron kevesellte a pénzét a Chelsea-nél, távozni akart, de végül José Mourinho maradásra bírta. Nagyon jól járt vele. Barátnője egyébként barcelonai lány.

A mai program

(Kezdési időpont: 20.45-kor) Porto–Internazionale Barcelona–Chelsea Manchester United–Milan Werder Bremen–Lyon

Szabó Tamás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában