Ország-világ

2005.02.14. 00:29

Lepje meg párját a szerelmesek ünnepén

Bár Magyarországon több mint tíz éve emlékezünk meg a Valentin-napról, sokan még ma is idegennek érzik ezt az ünnepet. Pedig a hagyománynak ősi gyökerei vannak.

Kocsis Tímea

A később szentté avatott Valentinus püspök a 3. században lett a keresztényüldözés áldozata. A legenda szerint szeretete visszaadta az őt fogva tartó börtönőr lányának látását. Kivégzése napján a püspök üzenetet küldött a lánynak „A te Valentinod” aláírással. Ezért írják így alá ma is a szerelmesek az egymásnak küldött üzeneteket.

Az angolok az 1400-as évektől ünneplik Valentin napját.
Az 1700-as években terjedtek el a szerelmesverses-kötetek, a 19. században pedig a különféle üdvözlőkártyák.

Az ajándékok és meglepetések választéka az utóbbi években jelentősen megnövekedett, a virágtól a csokoládéig, bármivel meglephetjük kedvesünket. Az üzletek kirakatait ilyenkor elárasztják a piros szívekkel díszített mütyürök. A kínálatban sok bóvli is akad, gondos válogatással azonban találhatunk személyre szóló apróságot, amivel meglephetjük párunkat.

Tippek, ajándékötletek

Vacsora: lepje meg kedvesét valami könnyű ínyencfogással. Szív alakú torta: édesszájúak szív alakú süteményt is süthetnek, piros dekorációval. Fénykép: válasszon ki egy szeretett közös képet és tegye szív alakú keretbe. Meghívás: kérje meg párját, hogy tegye magát szabaddá, de ne árulja el neki, hova viszi. Párna: nagy választékban kaphatók romantikus, szív alakú párnák. Üzenet: hagyjon otthon szerelmes üzenetet magnóra vagy videóra véve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában