Ország-világ

2005.02.22. 08:17

Mezey György vagy Puhl Sándor?

Lázár L.

Az MLSZ február 28-i tisztújító közgyűlésének egy biztos pontja van: az elnök Bozóky Imre lesz, mivel egyetlen kihívója visszalépett. A 14 elnökségi tagsági posztra 25 fő kapott jelölést, és a közgyűlésen kétharmados többség kell a bekerüléshez. A két tábor – profik és amatőrök – megállapodtak abban, hogy a felek hét-hét jelöltet támogatnak, és a másik oldal elfogadja azt. Abban is megállapodtak, hogy a hetedik jelölt a profiknál Puhl Sándor, az amatőröknél Mezey György lesz. A profik közben meggondolták magukat, lemondtak Puhlról, és az élvonalbeli klubok képviselői közül választották a hetedik jelöltet. Az amatőröket váratlanul érte ez a lépés, mert szeretnék, ha Mezey és Puhl is tagja lenne az új elnökségnek.

Tegnap ismét leült tárgyalni a két tábor, és csütörtökre halasztották a döntést. A profik elképzelhetőnek tartják, hogy az említett két személy, valamint az NB I/B-s Bodajk elnöke, Nemes Ferenc – aki egyben amatőr jelölt is megyei elnök lévén – közül valaki felkerüljön a listájukra. Ha nem szavazzák meg a profi klubok ezt a javaslatot, akkor az amatőröknek kell egy jelöltjüket kihagyni, mert Mezeyt és Puhlt mindenképpen az elnökségben szeretnék látni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában