Ország-világ

2005.02.18. 08:21

Nem tartják be a kilakoltatási tilalmat

Izing Antal

A fővárosi kilakoltatási moratórium ellenére egy négygyermekes családot lakoltattak ki tegnap délelőtt egy Dobozi utcai lakásból – közölte Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke.

A család nem volt bérlői jogviszonyban, hanem a bérlő fogadta be őket. Három éve fizettek az elnök tudomása szerint, csak éppen jogcímük nem volt. Az aljegyző hajthatatlan volt, átpakolta őket egy rokonukhoz, a IX. kerületbe – mondta Horváth, aki állásfoglalást kért a közigazgatási hivataltól, de szavai szerint az önkormányzat nem tudta megvárni a délutánt a négy gyermekkel nyomorgó család kilakoltatásával. Csécsei Béla polgármester szerint a család önként távozott IX. kerületi bejelentett címükre. Horváth közölte: Demszky Gábor főpolgármester téli kilakoltatási moratóriuma ellenére az emberiesség és a szolidaritás nem jellemzi mindegyik kerület hatósági szerveit.

Budapesten ma kétezer-ötszáz olyan család él, akikkel a kerületek megszakították a bérleti jogviszonyt. Bármikor utcára kerülhetnek. Horváth szerint tavaszig duplájára nőhet a budapesti hajléktalanok száma. Demszky Gábor főpolgármester azt ígérte Horváth Aladárnak, hogy tájékozódik az ügyben, de jogi beavatkozásra nincs lehetősége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában